Monday, May 25, 2009

Война за Северный полюс может начаться в ближайшие 12 лет


...Как считают ученые, континентальный шельф Арктики может содержать около 20% мировых запасов углеводородов. Кроме того, на шельфах Баренцева, Карского морей выявлены уникальные газовые месторождения. Помимо этого рыбохозяйственный комплекс производит здесь порядка 15% общих объемов рыбной продукции России.

Совсем недавно британские аналитики из Jane`s Review предупредили, что полярная война может стать реальностью в ближайшие 12 лет. И русские уже воспринимают гонку за нефтяные богатства Северного полюса очень серьезно. В ближайшие восемь лет Кремль намерен потратить десятки миллионов на модернизацию Северного флота. А Федеральное агентство РФ по атомной энергии уже приступило к строительству флота плавучих АЭС для обеспечения энергией подводных буровых установок, которые займутся добычей обширных арктических запасов нефти и газа. Прототип такой АЭС строится на верфи "Севмаша" в Северодвинске.

Ниже приведён гипотетический сценарий развития событий.



"Год 2020. Мир от Ближнего Востока до Нигерии сотрясают конфликты из-за контроля над иссякающими энергоресурсами. Последние нетронутые запасы нефти и газа остались лишь в регионе с крайне сложными природными условиями — на Северном полюсе. По некоторым оценкам, арктическое дно скрывает около 100 млн баррелей нефти и газа.

Право собственности на эти ничейные негостеприимные земли оспаривают Россия, Дания, Норвегия, США и Канада. И по мере того как борьба за ресурсы становится все более отчаянной, начинается демонстрация силы.

И вот уже арктические воды с плавающими там и сям айсбергами бороздят военные корабли, занимая удобные позиции. Российский Северный флот, возглавляемый огромным, но уже старым ракетным крейсером "Петр Великий", и Второй флот США с административным центром в Норфолке (штат Виргиния) оснащены крылатыми ракетами с ядерными боеголовками и в любой момент готовы использовать это оружие по приказу руководства своей страны.

http://txt.newsru.com/russia/14jan2009/arctic.html
http://www.kommersant.ru/doc-y.aspx?DocsID=1168262
http://www.inopressa.ru/article/25May2009/globeandmail/canada.html
http://www.theglobeandmail.com/news/national/canada-pushes-past-north-pole-in-arctic-survey/article1151195/
http://kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1144847

How to protect from the inflation (Hebrew, English)

You can find below similar explanation in English.


גם אצלנו אין מקום לחשוב שהאינפלציה לא יכולה להרים את הראש: באפריל זינק המדד באחוז שלם, וגם במאי צפוי מדד גבוה. מחירי הנפט שוב חצו את רף 60 הדולרים כלפי מעלה, ובשוק הנדל"ן כבר לא מדברים על ירידת מחירים. אם האינפלציה תרים ראש במערב, ההנחה הסבירה היא שעליות המחירים יגיעו גם לישראל. מה צריך לעשות חוסך החושש משובה של אינפלציה גבוהה יותר? הנה רשימה של נכסים שמתנהגים יפה בתקופות של מחירים עולים.

1. איגרות חוב ממשלתיות צמודות מדד. האג"ח הצמודות, בעיקר הקצרות שביניהן, הן הביטוח הפיננסי הפשוט והיעיל ביותר נגד אינפלציה. נכון, איגרת החוב הממשלתית הצמודה לחמש שנים מספקת כיום תשואות נמוכות, אבל לפחות תשמרו על ערך הכסף שלכם. לאחר העליות החדות שנרשמו מתחילת השנה במניות ובאיגרות החוב הקונצרניות, ייתכן שזהירות ושמרנות הן צו השעה.

2. סחורות. היסטורית, נפט, זהב וכסף הם שלושה נכסים שרשמו עליות בתקופות של אינפלציה, פשוט כי מדובר בנכסים מוחשיים שלא אמורים להיות מושפעים מ"ערך הכסף". לכאורה, גם נכסים כמו סחורות חקלאיות מוחשיים באותה מידה, אבל ניסיון העבר מראה שמחירן לא הדביק את עליות המחירים בתקופות האינפלציה הידועות של שנות ה-70.

3. נדל"ן. גם נכסי דלא ניידי הם מוחשיים, ומחירם הריאלי, כלומר במונחים של כוח קנייה, לא אמור להשתנות רק מפני שישנם יותר שטרות של 200 שקל בכיסי הציבור - ומחירי הנדל"ן אכן לא פיגרו בעבר אחרי עליית המדד. אלא שמול יתרונותיו של הנדל"ן כביטוח מפני אינפלציה צריך להציב את מחזוריות מחירי הדירות - ואף אחד עוד לא הוכיח בצורה החלטית שירידת המחירים נעצרה. רבים מגששים, אבל כמות העסקות המתבצעות בפועל נמוכה, ומוקדם לקבוע שהשוק התייצב.

4. השקעות במדיניות מתפתחות. האמריקאים חוששים בעיקר מירידת כוח הקנייה שלהם כתוצאה מאינפלציה וירידה של הדולר - ולכן המלצת המומחים שם היא לרכוש נכסים מעבר לים, שאינם נקובים בדולרים. אירופה ויפאן גם הן בצרות, ולכן מנהלי השקעות בארה"ב פוזלים למדיניות מתפתחות בדרום אמריקה, אסיה ואוסטרליה - גם בשוקי המניות וגם באיגרות חוב, ממשלתיות ושל חברות גדולות. עבור משקיע ישראלי הנוסחה מורכבת יותר, כי השקל הישראלי דווקא יתחזק אם הדולר יירד. ובכל זאת: אם הציבור האמריקאי יקבל את המלצות יועצי ההשקעות שלו וישוב להשקיע בשווקים אלה, הם צפויים לרשום עליות ניכרות בשנים הקרובות, הן במונחים של הנכסים עצמם (מניות ואג"ח) והן במונחי המטבעות שבהם הם נסחרים.

5. ואיפה לא להיות? לפני שמתנפלים על נכסים שירוויחו מאינפלציה, כדי להיזהר מאלה שיפסידו ממנה. עליית מחירים מפתיעה ביחס לציפיות הנוכחיות (ואלה כבר מגרדות מלמטה את ה-3%) תביא למדדים גבוהים נוספים, ובסופו של דבר לעלייה בריבית של בנק ישראל. מי שייפגעו יהיו המק"מים, הפיקדונות בבנקים ואיגרות החוב השקליות הלא צמודות (וככל שהאיגרות ארוכות יותר - כך הפגיעה כואבת יותר). ומה עם שוק המניות? חברות הן נכסים ריאליים, וככאלה מספקות הגנה מסוימת מפני אינפלציה, אבל גורלן של חברות רבות מושפע מעליית מחירים. מי שייפגעו הן חברות עם התחייבויות צמודות למדד, ואם הדולר שוב יירד כפי שחוששים האמריקאים, כל החברות היצואניות שמוצריהם נקובים בדולרים עלולות להיפגע.

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090524_1087553&log=true



You can find more here About Dollar Stability
Here Authors@Google Peter Schiff you can listen a detail explanation, this is one hour lecture.

Gerald Celente Violent Revolution (English)

Отдаёт немного конспирологией и австрийской экономической школой (некоторыми идея Карла Маркса), но полезно ознакомится и с таким мнением.