אין ספק שבעתיד יהיה לכל אחד מאתנו שבב מושתל בתוך הגוף, שינהל עבורנו את כל הממשקים עם העולם. השבב ימדוד עבורנו את המתרחש בתוך גופנו,
יקשר זאת לרופא שלנו, יבצע תיקון אוטומטי למדדים האפשריים, ישמש כתוספת לזיכרון שלנו, ישפר את יכולות העיבוד של המוח שלנו, ובמקביל ישמש גם כתעודת הזהות שלנו.
כבונוס, אולי הוא יוכל גם לחוש את תזוזת ההורמונים של האישה ולסמן לבעלה מתי זה זמן מומלץ לשתוק.
Краткий перевод: уже сегодня есть люди в мозг которых вживлён чип с RFID, с помощью которого они идентифицируются и открывают двери. Уже сегодня успешно проведено вживление чипа в мозг, с помощью которого "обходится" повреждённый участок мозга, он служит для передачи сигналов, что привело к восстановлению памяти. В будущем будем возможен прямой интерфейс между мозгом человека и компьютером. В будущем, утверждается в статье, этот чип будет предугадывать ваши желании, что вы хотите найти в Google, с помощью чтения ваших мыслей. Вся биометрическая информация будет хранится там. Он также будет передавать ваше местоположение, таким образом любого человека будет легко найти.
המשך הכתבה למטה.
Ниже есть продолжение.
http://www.experis-software.co.il/articles/%D7%A9%D7%91%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%9B%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%90/כל זה אמנם עוד רחוק מאוד מן המציאות, אבל לאור החזון לעיל אפשר בהחלט להבין מדוע חברות השבבים מתעניינות מאוד בתחום הרפואי כאשר השוק הרפואי מגלגל 4.5 טריליון דולר בשנה.
שבב אנושי – המשך ישיר של מחשוב לביש
החיבור בין המחשוב, בעיקר הסמארטפון, לגוף שלנו כבר התחיל, והוא נמצא כרגע בשלב המחשוב הלביש
הקטגוריה כבר התרחבה מאקססוריז חכמים, כגון משקפיים וטבעות, לבגדים חכמים ואפילו לנעליים חכמות והיא לא תעצור כאן.
בלי לשעמם בהגדרות ארוכות מידי, RFID היא טכנולוגיה של תיוג אלקטרוני באמצעות גלי רדיו. הטכנולוגיה מבוססת על התקנים קטנים המוצמדים לעצם אותו מעוניינים לזהות, ומאחסנים מידע הניתן לקריאה על ידי מכשיר מתאים באופן אלחוטי תוך שימוש בגלי רדיו. קיימות תגיות פסיביות – ללא מקור כח, ואקטיביות – הכוללות סוללה.
האמריקאי אמאל גראפסטרה (Amal Graafstra) הוא כנראה אחד האנשים הראשונים בעולם שהשתילו לתוך היד שלהם שבב מסוג RFID. השבב שהחדיר לגופו מאפשר לו להיכנס לרכבו הפרטי בלי להשתמש בשלט, לפתוח את דלת ביתו בלי להיעזר במפתח או בטביעת אצבע, ולהפעיל את המחשב שלו ללא הקלדת סיסמה.
גראפסטרה חשב על הרעיון לפני עשור, בזמן שעבד במעבדה והיה צריך להיכנס ולצאת לעתים תכופות. הוא רצה פתרון שלא ידרוש ממנו לקחת את צרור המפתחות שלו, שאותו שכח באופן קבוע. במהלך חיפושיו אחר פתרון לבעיה הוא נתקל בשבבי RFID המוחדרים לכלבים ולחתולים תוך כדי טיפול וטרינרי, במטרה לאפשר לזהות אותם. כיוון שלא מצא חברת שבבים המפתחת מוצר בטכנולוגיה הזו, החליט גראפסטרה, בצעד אמיץ, לקחת שבב המיועד לבעלי חיים ולהשתיל אותו בתוך ידו. מיד לאחר מכן החל בניסויים, שכללו את שדרוג מנעול דלת הבית שלו ופתיחתו.
"המטרה העיקרית בשימוש בשבב המושתל בכף היד היא לשלב בו אינפורמציה שארצה לחלוק, כמו כרטיס ביקור המאפשר שיתוף שלו בעת נגיעה בסמארטפון של אדם אחר", מסביר גראפסטרה, "אני משתמש בשתל שנמצא בגוף שלי לכניסה בדלת הכניסה הראשית בבית, כניסה לשימושים שונים במערכות שליטה ממוחשבות, נעילה ופתיחה של רכב, וגם להעברת אינפורמציה לאנשים אחרים".
בעקבות הניסוי שעשה בגופו, החליט גראפסטרה להקים את האתר Dangerous Things, המאפשר לכל אחד לקנות בכ-100 דולר ערכת השתלה הכוללת מזרק ושבב NFC המבוסס על טכנולוגיית אלחוט לטווח קצר, ולהפוך את היד שלו למשוכללת קצת יותר. באתר מבטיחים התאמה של השבב לכל הסמארטפונים בשוק. "הקמתי את האתר כיוון שראיתי אנשים שמנסים לעשות את מה שאני עשיתי אבל נפצעו בתהליך. אני מספק באתר מוצרים ומדריכים בטוחים עבור מי שרוצה לעבור את ההשתלה הזו", הוא אומר.
העתיד כבר כאן
חוקרים אמריקנים פיתחו שתל העוקף את אזור הזיכרון הפגוע במוח, ומאפשר מעבר תקין של אותות חשמליים, וחזרה של הזיכרון. כאשר המטרה היא השבת הזיכרון לפגועי ראש ולחולי אלצהיימר.
החוקרים האמריקנים הצליחו לפתח שתל המסייע "להטעין" מחדש את הזיכרונות במוח. התקווה היא שהשתל יסייע לחולי אלצהיימר ופגועי מוח, שאינם יכולים לזכור את עברם. הפיתוח הוצג בכנס הנדסה רפואית וביולוגית שנערך בשנת 2015 במילאנו.
השתל פותח במשך למעלה מעשר שנים, בידי מדעני אוניברסיטת סאות'רן קליפורניה בשיתוף עם המרכז הרפואי הבפטיסטי ווייק פורסט, וממומן על ידי סוכנות המחקר של הצבא האמריקני, המתעניינת בפיתוח דרכים חדשים לשקם חיילים פגועי ראש.
הפיתוח מבוסס על אלגוריתם ממוחשב המחקה את האותות החשמליים במוח המתורגמים לכדי זיכרונות באמצעות אלקטרודות, מה שמאפשר לעקוף את האזור המוחי הפגוע כך ו"להטעין" את הזיכרונות מחדש. השתל נבדק בחולדות וקופים, ותפקד היטב.
החוקרים כבר החלו ניסויים בבני אדם, כאשר תשעה חולי אפילפסיה עברו השתלה של אלקטרודות במרכז הזיכרון המוחי – ההיפוקמפוס. כעת מתכוונים החוקרים להרחיב את הניסויים בבני אדם, בתקווה שהשתל יביא למהפכה בטיפול באובדן הזיכרון.
"זה כמו לתרגם מספרדית לצרפתית, מבלי להבין אף אחת מהשפות", הסביר ראש צוות החוקרים, טד ברגר. החוקרים מקווים, שהשתל יוכל לסייע בסופו של דבר לחולים הסובלים ממחלות ניוון מוחי, כמו אלצהיימר, כך שהוא יוכל "לגשר" על ההפרעה באיתות החשמלי ממרכז הזיכרון במוח, ההיפוקמפוס. התוצאה תהיה, כך הם מקווים, זרימה תקינה של הזיכרון.
שבבים מסוג RFID הם רק ההתחלה. הגלגולים הבאים שלהם יאפשרו לגוף האדם לתקשר עם הסמארטפון ולפעמים להחליף אותו. מדענים עובדים על עדשות שישמשו לצילום תמונות ושליחתן באלחוט להתקן אחסון קרוב. באוניברסיטת בוסטון נערכים ניסויים עם מחט הכוללת חיישן, אשר באמצעות הזרקה דרכה לאדם חולה סוכרת אפשר לקבל נתונים שונים על הגוף ישירות לסמארטפון, והכול בתקשורת אלחוטית.
באנגליה, צוות חוקרים בודק גלולה הכוללת מעבד זעיר. החולה בולע את הגלולה, וזו יודעת לשלוח מסרונים לרופא על מצבו הבריאותי של האדם, כולל ההשפעה של תרופות מסוימות על גופו.
לחשוב מחוץ לקופסא
"בסופו של דבר, אנשים יהיו מוכנים לקבל את הרעיון של שתל בתוך המוח שלהם", אמר דין פומרלו, מדען באינטל, בראיון למגזין האינטרנט "Computerworld" לפני כמה שנים. "תחשבו על היכולת לגלוש באינטרנט והכול רק באמצעות המחשבות".
הדברים שאומרים באינטל מעניקים משמעות חדשה לסלוגן המוכר " "Inside Intel, בעתיד הסלוגן של אינטל יקבל משמעות שונה לגמרי, כיוון שהמחשב יהיה באמת בתוך הגוף שלנו. לאנשים כבר יש היום טכנולוגיות מחשוב בתוך הגוף. קוצבי לב ומכשירי שמיעה הם טכנולוגיות נפוצות.
גוגל מפתחת בימים אלו שבב זעיר שאותו ישתילו בראשו של אדם וכך למעשה הוא יוכל לקבל מידע היישר למוח. דמיינו לשנייה שהשבב יידע לקרוא את מחשבותינו וכך למעשה הוא יצפה כבר מה אנחנו מחפשים מראש, ויעביר לנו את המידע הרלוונטי במסודר היישר למוח שלנו.
התפקיד הראשון של השבב יהיה לעזור לאנשים משותקים לנהוג בכיסא הגלגלים שלהם. אנשים משותקים מקבלים בעזרת השבב אפשרות מוגבלת לשלוט בכיוון הנסיעה של כיסא הגלגלים, אך מפה ועד האפשרות להגיד מילים בעזרת השבב, יש עוד דרך ארוכה.
לא הכל מושלם
למרות שמדובר בפיתוחים מדהימים, קשה שלא לחשוב על שבב שמושתל בתוך הראש בצורה קונספירטיבית, במיוחד לאחר החשיפה של פרשת הריגול Prism, בה הייתה גוגל אחת מהחברות המעורבות. ברגע ששבב יושתל במוח שלנו קשה לדעת לכמה מידע הוא יהיה חשוף ולמי יועבר המידע.
בעייתיות נוספת שקיימת בשבב קשורה לאופי החברה. גוגל היא אחת מחברות הפרסום הגדולות בעולם, ורק ב-2012, למעלה מ-80% (43 מיליארד דולר) מכלל הכנסותיה הגיעו ממכירת פרסומות. לכן, השאלה המתבקשת היא האם גוגל תשדר פרסומות היישר למוח שלנו?
בעיה נוספת קשורה לפרטיות ואבטחה של השבבים. במידה והשבבים לא מוצפנים, הם יכולים להיות פגיעים באופן קיצוני לקריאה מסורקי צד-שלישי. על ידי סריקה בחשאי, ניתן לדלות את כל המידע השמור בשבב, ועל ידי כך לשכפל אותו, מה שפותח פתח לעבירה על החוק, התחזות, או דליית פרטים אישיים כגון מידע רפואי וביטוחי.
בנוסף, על פי ה-FDA השתלת שבב טומנת בתוכה מספר בעיות בריאותיות. פציינט יכול להגיב להשתלה כזיהום או אלרגיה, או שהשבב יכול להיות מושתל באופן לא נכון. כמו כן, עלול השבב לנוע בתוך הגוף ולהגיע למקום אחר מזה שהוא יועד לו תחילה. השבב עלול גם להתקלקל, וכך כל המידע שאגור בתוכו עלול להיאבד. בעיות קשות אף יותר עלולות להיגרם אם השבב מגיב לשדה מגנטי חזק או מכשיר MRI. המגנט החזק בו משתמש מכשיר MRI עלול להשמיד את השבב ולגרום לכוויות רציניות, פנימיות וחיצוניות. הסכנות האלו נדירות ביותר, וברוב המקרים נבדקים לא חשו בכאבים. כמו כן, דגמים אחרים וייצור השבב יכולים להשפיע על התוצאות ולשנות אותן.
נסכם בנימה אופטימית, "עד 2040 יושתלו לאנשים שבבים במוח, שיטעינו חוויות ארוטיות מהאינטרנט, ויחליפו את יחסי המין" – כך טוען הסקסולוג פרופסור ארווין הברל.
מה שבטוח, יהיה מעניין.
No comments:
Post a Comment