Monday, January 31, 2022

Школьников: Африке нужно построить идентичность, какая была в СССР



https://www.youtube.com/watch?v=18USWGgFPIg

mp3

ШКОЛЬНИКОВ: В будущее можно сыграть созданием единой нации, имперской нации. То есть попытаться создать нацию, которая будет над всеми этими народностями, над всей этой системой. Если мы будет говорить о формировании классической нации, это 3-4 поколения. Понятие "советский человек" было выше этнической национальности. Вот Африке нужно построить такую же идентичность.

https://radiovesti.ru/brand/63899/episode/2647499/

אשפוז פסיכיאטרי כפוי בידי מנהל בית חולים (Hebrew)



מנהל רפואי של בית חולים רשאי לקבל מטופל לאשפוז כפוי דחוף גם ללא צו אשפוז, וזאת במקרה שהמטופל נבדק תחילה, והסתבר שהוא עונה על התנאים אשפוז כפוי למנהל בית חולים סמכות לקבל לאשפוז קטין בניגוד לרצונו לאחר שנבדק, גם אם לא התמלאו התנאים לאשפוז כפוי, אם נמצא בבדיקה כי קיימת אפשרות של ממש שהקטין חולה במחלת נפש או שיש לו הפרעה נפשית קשה, העלולות לסכן

אותו או את זולתו סיכון פיסי מיידי

תקופת האשפוז במקרים אלה לא תעלה על 48 שעות

למידע נוסף ראו סעיף 5 לחוק טיפול בחולי נפש, תשנ"א-1991


יש המשך למטה.

Ниже есть продолжение.

מנהל בית חולים יכול לקבל לאשפוז דחוף חולה, בניגוד לרצונו, אם נבדק, ונמצא כי התקיימו בו התנאים לאשפוז כפוי.

מנהל בית החולים רשאי לקבל לאשפוז כפוי קטין, שהובא לבית חולים בידי עובד סוציאלי לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה), לאחר שהקטין נבדק, אף אם לא נתמלאו לגביו התנאים לאשפוז כפוי, אם נמצא בבדיקה כי קיימת אפשרות של ממש שהקטין חולה במחלת נפש או שיש לו הפרעה נפשית קשה, העלולות לסכן אותו או את זולתו סיכון פיסי מיידי.

אוכלוסיית יעד ותנאים מקדימים

מתמודדי נפש

למי ואיך פונים

ההחלטה על האשפוז נעשית על-ידי מנהל בית החולים משיקולים רפואיים ללא צורך בפנייה מוקדמת, ולאחר שהחולה הגיע או הובא לבדיקה בבית החולים.

שלבי ההליך

במקרה שהחולה אושפז מהטעם שהתקיימו התנאים לאשפוז כפוי, הקבועים בסעיף 9(א) לחוק, ישוחרר החולה בתום 48 שעות, אלא אם התקיים אחד מהתנאים הבאים:

ניתנה הוראת אשפוז על-ידי הפסיכיאטר המחוזי.

הסכים החולה להתאשפז מרצונו.
במקרה שקטין אושפז מבלי שהתקיימו התנאים לאשפוז כפוי, ישוחרר הקטין בתום 48 שעות, מלבד המקרים הבאים:

ניתנה הוראת אשפוז על-ידי הפסיכיאטר המחוזי.

האחראי על הקטין נתן את הסכמתו לאשפוז (במקרה הקטין מתחת לגיל 15).

האחראי על הקטין וגם הקטין עצמו הסכימו לאשפוז (במקרה שמלאו לקטין 15 שנה).

בית המשפט לנוער הורה על אשפוזו לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה).



ערעור

על הליכי הערעור על החלטת הפסיכיאטר המחוזי ראו בערך אשפוז כפוי דחוף של מתמודדי נפש.

על החלטת בית המשפט לנוער ניתן לערער בפני בית המשפט המחוזי.

https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%90%D7%A9%D7%A4%D7%95%D7%96_%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%90%D7%98%D7%A8%D7%99_%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%99_%D7%91%D7%99%D7%93%D7%99_%D7%9E%D7%A0%D7%94%D7%9C_%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D

אשפוז כפוי דחוף של מתמודדי נפש (Hebrew)

ניתן לאשפז אדם בניגוד לרצונו אם עקב מחלתו הנפשית הוא מסוכן לעצמו או לציבור

הסמכות להורות על אשפוז דחוף בכפייה היא של הפסיכיאטר המחוזי, ובמקרים מסוימים גם של מנהל בית החולים

תקופת האשפוז הראשונה היא שבעה ימים, אך לפסיכיאטר המחוזי ולוועדה הפסיכיאטרית סמכות להאריך אותה

לפי פקודת הנזיקין, אדם שאושפז בכפייה שלא כדין זכאי לתבוע פיצויים מבית חולים או מהפסיכיאטר המחוזי


יש המשך לטמה.
Ниже есть продолжение.

כאשר אדם לוקה בנפשו מסוכן לציבור או לעצמו, ניתן לאשפז אותו בכפייה (בניגוד לרצונו).

כדי לאשפז אדם בכפייה יש צורך בעדויות לכאורה שאותו אדם מהווה סכנה לעצמו ולסביבתו, אך אין צורך בהכרח במסמכים רפואיים.

על-פי חוק טיפול בחולי נפש, הפסיכיאטר המחוזי הוא הגוף בעל הסמכות במדינת ישראל להוציא צו אשפוז כפוי דחוף.

אדם שרוצה לגרום לאשפוזו הכפוי והמיידי של אדם אחר נדרש לפנות לפסיכיאטר המחוזי.

מנהל רפואי של בית חולים מוסמך אף הוא להורות על אשפוז בכפייה, אם במהלך בדיקת המטופל עולה חשש כי הוא מסוכן לעצמו או לציבור.

אוכלוסיית יעד ותנאים מקדימים

צו לאשפוז דחוף בכפייה יינתן לאחר שהפסיכיאטר המחוזי השתכנע, על סמך בדיקה פסיכיאטרית, שהתמלאו באדם כל התנאים הבאים במצטבר:

1. הנבדק חולה במחלת נפש. מחלת נפש לעניין חוק זה מוגדרת כמחלת נפש הפוגעת בשיפוט ובתפיסת המציאות, כגון: סכיזופרניה. החוק אינו כולל הפרעות נפשיות שאינן נחשבות מחלות נפש, כגון: חרדות, פחדים והפרעות אישיות. הסיווג הקובע למחלות נפש הוא זה הנכלל בגרסה הרביעית של ה- DSM של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית...

2.בשל מחלתו נפגע כושר השיפוט שלו או כושר הביקורת למציאות, כלומר אדם שבשל מחלתו אינו מבחין בין מציאות לדמיון, מחשבותיו אינן מבוססות על המציאות ולא ניתן לשכנע אותו אחרת. לדוגמה: אדם שמאמין שהוא המשיח, אדם שמאמין שהוא נרדף על-ידי שכניו, אדם שמאמין שמשפחתו היא שיבוט

3. הוא עלול להוות סכנה פיזית מיידית לעצמו או לאדם אחר - הקביעה כי אדם מסוכן חייבת להתבסס על עובדות, ולא ניתן להסתפק בהשערות. לדוגמה: אדם שאיים על משפחתו עם סכין, אדם שהצית את המקלחת שלו.

4. קיים קשר סיבתי בין מחלת הנפש שלו לבין הסכנה שהוא מהווה לעצמו או לסביבה. כלומר, יש להוכיח כי האדם עלול להוות סכנה לעצמו או לאחרים, בשל מחלתו הפוגעת בכושר השיפוט שלו או בביקורת המציאות שלו. לדוגמה: אדם חולה הלוקה בהזיות ובמחשבות שווא על רדיפה, הגורמות לו לתקוף עובר אורח ברחוב.

למי ואיך פונים

הפנייה אל הפסיכיאטר המחוזי יכולה להיעשות על-ידי מנהל בית החולים שבו מאושפז האדם, על-ידי קרוב משפחה, על-ידי שכן ואף בעילום שם.

שלבי ההליך

לאחר שהפסיכיאטר המחוזי השתכנע כי התקיימו התנאים לאשפוז בכפייה, הוא ייתן הוראת אשפוז.

תקופת האשפוז הראשונית על-פי צו אשפוז כפוי לא תעלה על שבעה ימים.

הארכת תקופת האשפוז מעבר לשבעה ימים ועד שלושה חודשים וחצי יכולה להיעשות רק באמצעות פנייה מנומקת של בית החולים, בו אושפז החולה:
בתום שבעת הימים, לפסיכיאטר המחוזי נתונה הסמכות להאריך את תקופת האשפוז בשבעה ימים נוספים, וזאת לפי בקשה מנומקת של בית החולים.

בתום שבעת הימים הנוספים (כלומר לאחר ארבעה-עשר ימים שבהם החולה מאושפז בכפייה) נתונה הסמכות להאריך את האשפוז הכפוי לוועדה הפסיכיאטרית. זו רשאית להאריך את תקופת האשפוז הכפוי לתקופה נוספת שלא תעלה על שלושה חודשים, לפי בקשה מנומקת של בית החולים.

לאחר מכן רשאית הוועדה הפסיכיאטרית להאריך מדי פעם את תקופת האשפוז הכפוי, לתקופות שכל אחת מהן לא תעלה על ששה חודשים, וזאת גם ללא בקשה מבית החולים. אם הוועדה הפסיכיאטרית האריכה את תקופת האשפוז הכפוי ליותר משלושה חודשים, רשאי החולה לפנות לוועדה בבקשה לדיון נוסף בעניין האשפוז.

מנהל רפואי של בית חולים רשאי לקבל מטופל לאשפוז כפוי דחוף, גם ללא צו אשפוז מהפסיכיאטר המחוזי, וזאת במקרה שהמטופל נבדק תחילה, והסתבר שהוא עונה על התנאים לאשפוז כפוי. במקרה כזה תקופת האשפוז מוגבלת לכל היותר ל-48 שעות, שלאחריהן ישוחרר המטופל אלא אם הפסיכיאטר המחוזי הורה לאשפזו בכפייה. להרחבה ראו: אשפוז פסיכיאטרי כפוי בידי מנהל בית חולים.

ערעור

למידע על הגשת הערעור ראו ערעור על אשפוז פסיכיאטרי כפוי.

חשוב לדעת

הוראת אשפוז בכפייה של פסיכיאטר מחוזי תקפה במשך עשרה ימים. אם היא לא בוצעה במהלך אותה תקופה, לא ניתן לאשפז את אותו אדם, ויש להגיש בקשה חדשה למתן הוראת אשפוז בכפייה.

הפסיכיאטר המחוזי שהוציא הוראת אשפוז בכפייה, רשאי גם:

למנות את מבצע הבדיקה הכפויה.

להורות על כך שמבצע הבדיקה יהיה זכאי לסיוע משטרתי במידת הצורך.

להסמיך את מבצע הבדיקה ואת השוטר המסייע לו להיכנס לביתו של החולה או לכל בית חולים או שטח כדי לבצע את הבדיקה.

להסמיך את מבצע הבדיקה ואת השוטר המסייע לו להשתמש בכוח סביר כדי לתפוס את החולה ולבצע את הבדיקה.

לקבוע את בית החולים שבו יאושפז החולה, או את המרפאה שבה החולה יקבל טיפול, או את מקום ביצוע הבדיקה ואת הפסיכיאטר הבודק.

לקבוע את תנאי הבדיקה.

אדם שאושפז שלא כדין רשאי להגיש תביעה משפטית נגד בית החולים והפסיכיאטר המחוזי, למתן פיצויים בשל כליאת שווא לפי סעיף 26 לפקודת הנזיקין.

[כליאת שוא: כליאת שוא היא שלילת חירותו של אדם, שלילה מוחלטת ושלא כדין, למשך זמן כלשהו, באמצעים פיסיים או על ידי הופעה כבעל סמכות. ]

אדם שאושפז כדין, אך בשל אשפוזו הורע מצבו ונגרמו לו נזקים נפשיים, גופניים או מוחיים יכול להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית לפי סעיף 35 לפקודת הנזיקין.

[עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה.]

https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%90%D7%A9%D7%A4%D7%95%D7%96_%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%99_%D7%93%D7%97%D7%95%D7%A3_%D7%A9%D7%9C_%D7%9E%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%93%D7%99_%D7%A0%D7%A4%D7%A9

«Партнер» проложит скоростной кабель, соединяющий Европу с Дальним Востоком (26.01.2021)

Новость полностью.
Израиль спешит стать мостом для волоконно-оптической связи между Европой и Востоком, хотя еще числится отстающим по охвату оптическим кабелем собственных городов и весей. Годы идут, а долгожданной сверхскоростной сетью в стране пользуются лишь избранные счастливчики. Хотя всем ясно, что в ситуации удаленной работы, которая стала частью жизни навсегда, быстрый и исправный интернет — ключевой фактор.

Компания «Партнер» вчера подписала контракт на прокладку волоконно-оптической инфраструктуры, которая улучшит связь между Европой и Дальним Востоком. Нитка между Хайфой на Средиземном море и Эйлатом на Красном море станет альтернативой единственному кабелю, проложенному между Западом и Востоком через Египет и Суэцкий канал.


Ниже есть продолжение.

«Партнер» подписал контракт с компанией Tamares Telecom, принадлежащей холдингу Aluma Infrastructure Fund, который обеспечивает соединение Израиля с Европой с помощью проложенного по морю волоконно-оптического кабеля. Сумма контракта 40 млн шекелей. За эти деньги «Партнер» проведет кабель от Тират а-Кармель (пригород Хайфы) к Иордании, и другой от Хайфы к Беэр-Шеве и Эйлату. Между Хайфой и Беэр-Шевой, Хайфой и Маале-Адумим у «Партнер» уже имеется инфраструктура, так что ей останется протянуть нитку от столицы Негева до Эйлата и от города в Иудейской пустыне до моста Алленби на иорданской границе.

Таким образом, компания обеспечит два выхода волоконно-оптического кабеля из Дальнего Востока к Средиземному морю.

В целом «Партнер» проложит в течение нескольких лет 300 км оптического волокна, надеясь вернуть многомиллионные инвестиции благодаря будущим контрактам с мировыми коммуникационными провайдерами. Новая сеть будет выгодной и для местных потребителей, в первую очередь, на периферии — на востоке и юге страны. К примеру, это пойдет на пользу Димоне, через которую проляжет кабель.

https://news.israelinfo.co.il/technology/100425