Saturday, July 04, 2020

למידה מרחוק (Hebrew)

Найдено на просторах интернета.




קווין פלוקווין הוא מורה להיסטוריה ממונטריאול שתכנן עם התלמידים נסיעה חווייתית ליוון שבוטלה בגלל הקורונה. אבל קווין לא התייאש... בהתחלה שקל את הפוטנציאל של מציאות מדומה, אך עד מהרה, לאור הצורך באביזרים, בחר באופציה של משחק מחשב- Assassin’s Creed. מדובר במשחק שאומנם מכיל סיפור בדיוני, אך הוא גם מהווה קפסולת זמן דיגיטלית מושקעת המשחזרת לוקיישנים ואירועים היסטוריים. מעבר לכך, המשחק כולל אופציה מובנית של "מצב למידה" חינוכי המבוסס גם על מחקר של יוון העתיקה(ולא רק). למעשה, העתקים מדויקים מהעולם האמיתי מתקיימים ונשמרים בגרסה דיגיטלית המופצת ברחבי העולם. זו היא אחת הסיבות לכך שהמשחק משמש כחלק מפרויקט השחזור של קתדרלת ה- Notre-Dame הצרפתית.


Ниже есть продолжение.

בזמן שהמורים בארץ הפכו ללוחמי Zoom והפיצו חומר להדפסה, הופכות פלטפורמות הגיימינג לכלי חינוכי יעיל ומלהיב.
בעולם מרובה ממשקים, מערכות החינוך נלחמות יותר מתמיד על תשומת הלב של התלמידים- וזה עוד לפני מציאות הסגר הקורונה שבמהלכה העולם התעורר למצב למידה ועבודה מרחוק (שכבר מזמן היו צריכים להתקיים לפחות במסגרת תכניות מגירה מתוכננות היטב). בפועל נראה שכמעט אף מערכת לא הייתה מוכנה להתמודד עם המקרה הראשון של פנדמיה עולמית, אבל בכל זאת יש דוגמאות יפות של יוזמות שהגיעו מאנשי חינוך שהבינו את הערך הגדול של פלטפורמות גיימינג המאפשרות לפגוש את התלמידים "בסביבתם הטבעית", לדלג על מגבלות המרחק וליצור ערך חינוכי אמיתי ואינטראקטיבי. יוזמות אלה הולידו שיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיה שנרתמו למען חינוך הילדים.

קווין פלוקווין הוא מורה להיסטוריה ממונטריאול שתכנן עם התלמידים נסיעה חווייתית ליוון שבוטלה בגלל הקורונה. אבל קווין לא התייאש, הוא החליט להתקשר לתלמידים כדי להסביר על הרעיון האלטרנטיבי לטיול. מה אם התלמידים יוכלו לסייר באופן דיגיטלי ביוון - או אפילו יותר טוב - לחקור את המקום כפי שהוא היה לפני אלפי שנים? בהתחלה שקל את הפוטנציאל של מציאות מדומה, אך עד מהרה, לאור הצורך באביזרים, בחר באופציה של משחק מחשב- Assassin’s Creed. מדובר במשחק שאומנם מכיל סיפור בדיוני, אך הוא גם מהווה קפסולת זמן דיגיטלית מושקעת המשחזרת לוקיישנים ואירועים היסטוריים. מעבר לכך, המשחק כולל אופציה מובנית של "מצב למידה" חינוכי המבוסס גם על מחקר של יוון העתיקה(ולא רק). למעשה, העתקים מדויקים מהעולם האמיתי מתקיימים ונשמרים בגרסה דיגיטלית המופצת ברחבי העולם. זו היא אחת הסיבות לכך שהמשחק משמש כחלק מפרויקט השחזור של קתדרלת ה- Notre-Dame הצרפתית.
כדי לממש את השיעור הווירטואלי, קווין פנה לחברת Ubisoft שמפתחת את המשחק והיא העניקה לכל הכיתה גישה חופשית ל- Assassin's Creed: Odyssey, למשך שלושה חודשים, באמצעות גוגל סטדיה- שירות סטרימינג מבוסס ענן. מה שמאפשר לכל התלמידים להשתתף בשיעור דרך חיבור לאינטרנט ממחשבים רגילים(בלי צורך בציוד גיימינג).

קווין לא היה המורה היחיד שפנה ל Ubisoft, מה שהוביל לפרויקט ה- “Network For Teachers”. במסגרת הפרויקט החברה מנהלת פורום סגור למחנכים מכל העולם הנועד למתן הסיוע מהחברה ולשיתוף באג'נדות, כלים וחוויות מהסיורים הווירטואליים המתקיימים במשחקים השונים בפלטפורמה.

מיינקראפט היא דוגמא בולטת נוספת מעולם הגיימינג בתחום החינוך המקוון. "מצב הלמידה" הושק בפלטפורמה עוד ב 2016, אבל רק בתקופת הסגר הקורונה המשחק התחיל להוות אמצעי משמעותי של למידה מרחוק. מדובר בעולם וירטואלי עשיר כשלעצמו שגם כולל תכניות למידה מגוונות המכילות חבילות המתאימות לדיסציפלינות שונות וגם כלים המאפשרים למורים להכין/להרכיב שיעורים בהתאמה אישית, לשלוט על פעילות התלמידים במסגרת השיעורים הווירטואליים ועוד.

לדוגמא: בבתי ספר ציבוריים במחוז ברוארד של פלורידה, יש כבר מעל -200 מורים המשתמשים ב- Minecraft ככלי חינוכי בטווח הגילאים הרחב של כיתות ב'- יב'.
המורים משתמשים במשחק כדי להדגים מושגים מתחום הגיאומטריה, מעבירים שיעורי מתמטירה, יוצרים מוזיאונים עם תערוכות אינטראקטיביות, חוקרים את השפעות שינויי האקלים ועליית מפלס הים על ערים והמשק. אחד המורים הפילו יצר תכנית למידה ייחודית בנושא Covid-19, במהלכה התלמידים יוצרים ציר זמן של המגפה, בונים ומציידים בתי חולים בהתאמה לצרכים המתפתחים של הסביבה ועוד.

בונוס- גם טקסי הסיום של התלמידים עברו לעולם הווירטואלי של משחקי מחשב.
יש לכך מאד הרבה דוגמאות מכל רחבי העולם, משאירה קישור בתגובה לדוגמא(יש הרבה תיעוד ביוטיוב). איך זה עובד? במרבית המקרים זו היא יוזמה שמגיעה מהתלמידים עצמם, שמתאחדים למען בנייה של אולמות אירועים, אצטדיונים ואפילו העתקים של הקמפוס בתוך המשחק. הטקסים מנוהלים בשיתוף צוות בית הספר ובמקרים מסוימים ראיתי אפילו נוכחות של הורים.

בונוס 2- Ubisoft הופכת את משחקי המחשב שלה למוזיאון וירטואלי, איך זה עובד?
אחת הדוגמאות לכך היא השחזור וירטואלי של קתדרלת ה- Notre-Dame במשחק שערכה כ- שנתיים. המטרה הייתה לוודא שמיקום וחזות של כל לבנה ולבנה יהיו נאמנים למקור. לשם כך, המבנה כולו נסרק באמצעות טכנולוגיה מבוססת קרני לייזרים שמיפתה אפילו את החלל שבין התקרה המקומרת לבין הגג, מעברים נסתרים ומדדה את המרחק מהמכשיר לכל נקודה על קיר, רצפה, תקרה וכו'. מודל 3D הסופי הורכב מכ- ביליון points of data עם סטייה של .5.MM בנוסף, היוצרים גם נעזרו בהיסטוריון שסייע במחקר ופיענוח אלמנטים חזותיים של הקתדרלה שנשחקו במציאות למטרת השיחזור שלהם במשחק.

https://www.facebook.com/bella.vorobiov/posts/10221485378699086

Андрей Макаревич в программе "Детский недетский вопрос"



А Макаревич, оказывается, глубоко верущий человек. :-)