Sunday, July 28, 2019

פרק קיסריה (09.04.2019)







Ниже есть продолжение.


































תגובת לתגובה של יובל הררי (Hebrew)

См. также:
Юваль Харари дал согласие на измения в российском издании книги
שכתות תולדות האנושות
תגובת לתגובה של יובל הררי

התגובה של הררי פה https://www.haaretz.co.il/gallery/.premium-1.7575064


ציטוט לשם (לא קשור לדבר העיקרי)

לא התבקשתי לצנזר שום דבר בגרסה העברית. למרבה שמחתי, ישראל היא עדיין דמוקרטית על פי רוב שומרת על חופש הביטוי.


התגובה שלי למטה.
Ниже есть продолжение.

יש רוסים רבים שחושבים שבספר מהללים את פוטין. הם חשבו שזה צנזורה רוסית ומאןד הופתעו כשיובל הררי אישר ששינויים נעשו על דעתו.

אין לי בעיה שהוא החליף דוגמאות. אין לי בעיה שהוא מוריד דברים לא נעימים למשטר של פוטין. הוא מודה בעצמו שהוא שיטף פעולה עם הצנזורה הרוסית. זה לא סביר שהשינויים שהוכנבו הם לא על דעתו. יש לי בעיה שבספר שלו מראים באור חיובי מעשיו של משטר של פוטין.

גם אני כשקראתי טקסט במרור משוכנע שיש שם הילולת המשטר.

אני רוצה להגדיש שאני לא נכנס לדילמה שיובל הררי מדבר במאמר. הדילמה היא האם בגלל הצנזורה הרוסית לא לפרסם בכלל את הספר שלו או להשמיט חלקים שמעצבנים את הצנזורה ואולי אף להחליף דוגמאות לדוגמאות אחרות אבל עדיין משקפות את התזה העיקרית. אני לא נכנס לדילמה הזאת. הנקודה היא אחרת. יובל הררי פספס את זה לגמרה בתשובה שלו.

***

הגרסה הרשמית הרוסית היא כזאת. ב2014 בקייב קרתה הפיכה. מבחינתם מדינת אוקראינה שאיתם הם חתמו את ההסכמים חדלה להתקיים. נפוצו שמועות שברחבי אוקראינה הולכים לעשות פוגרומים לרוסים (מצב דומה הייה בסוף שנות 1980 - תחילת שנות 1990 בפרברי ברה''ם המתפרק. אז רק בחלק קטן של המקרים זה יתממש (היו גם שמועות על פוגרומים של יהודים)), אבל במקומות שזה התממש ממש התחילה מלחמת האזרחים). היו גם שמועות כאלה בקרים. השלטונות בקרים לקחו יוזמה ועשו משעל עם שבו 92% הביאו תמיכה בראיון היפרדות מאוקראינה. למחרת השלטונות של קרים בקשו להצטרף לרוסייה ותוך כמה ימים לאור הסכנה הממשית לאנשים שחיים שם רוסייה צירפה את המדינה העצמאית החדשה לרוסיה (כמו שטקסס הצטרף לארה''ב).

פוטין הפר הסכם מפורש (מזכר בודפשט) שבו רוסיה, ארה''ב ובריטניה מתחייבים לשמור על ריבונות אוקראינה ושלמותה ובתמורה אוקראינה מוותר על נשק גרעיני. אם כבר זה מזכיר ערביות על וויתור רמת הגולן. :-) זה מראה למה ששוות ערבויות בינלאומיות. :-) רוסייה הפרה אותה בצורה גסה. אבל הבעיה האמיתית שלא ארה''ב ולא בריטניה לא פעולה בהתאם להסכם. דרך אגב, הם מסכימים שיש הפרה של המזכר.

חשוב להזכיר עוד כמה עובדות. השלשטות עברה כמעט ללא התנגדות ממשית וגם כמעט לא היו נפגעים. עובדתית זה נכון. זה לא הופך סיפוח לחוקי. דבר שני לגבי משעל עם. קודם כל הוא נערך בניגוד לחוקים החלים באותו זמן. דבר שני, כפי שפוטין בעצמו מודע לאחר מכן, באותו זמן בקרים היו חיילים רוסים לא במדים של רוסייה ("אנשנים בירוק"). ז"א משעל עם נערך תחת רובים. יובל הררי חוזר על נארטיב של רוסייה (לא היו התנגדות ממשית, לא היו כמעט נפגעים) ומתעלם לגמרי מעובדות מהותיות נוספות (תזכיר בודפשט, חוזים שנכתמו בין רוסייה ואוקראינה בין השאר על תיחום וכו'. רוסייה הכירה שקרים שייך לאוקראינה עוד בשנות ה1990-ים).

לא רוסיה ולא אוקראיה לא מדברים על הסכסוך כעל "הכיבוש של העם". שניהם מדברים בעיקר על "כיבוש של האדמה" או "חיבור מחדש" (לארץ של קרים).

מי שמדבר על העם שחיי שם הוא ... טורקייה... בכלל. :-) בשנת 1774 הובסו הטורקים במלחמה בין האימפריה העות'מאנית והאימפריה הרוסית, ובשנת 1783 הח'אן האחרון של קרים ויתר על הכס והעביר את ממלכתו לרוסיה. מיד לאחר מכן התחיל פיתוח של הצי הרוסי בים השחור. פיתוח זה התעצם לאחר מלחמת רוסיה-טורקיה השנייה, שכתוצאה ממנה התבסס מעמדה של רוסיה בים השחור בכלל ואחיזתה בקרים בפרט. עם שחרור חצי-האי קרים מהנאצים על ידי הכוחות הסובייטיים, במאי 1944, הוחל באופן מידי בגירוש הטטרים מקרים כענישה קולקטיבית על כך ששיתפו פעולה עם הכובשים הנאצים. תוך ארבעה ימים (מ-18 במאי ועד 21 במאי) גורשו מחצי-האי כל הטטרים; כ-46% מתוכם מתו ברעב ובמחלות. הטטרים של קרים זוכו רק בשנת 1967, אבל גם אז נאסר עליהם לשוב לקרים, ואיסור זה בוטל רק עם סופה של ברית המועצות.על פי מפקד אוכלוסין משנת 2001, אוכלוסיית חצי האי מונה כ-2.4 מיליון תושבים, מהם כ-60% רוסים, 25% אוקראינים וכ-10% טטרים של קרים.

***

אחרי 1991 חלק מהעם המקומים שסטאלין העביר (כן, הוא עשה transfer, אחריו כמעט לא נשארו מקומיים בקרים) התחילו לחזור לקרים. טורקייה קבלה מעמד מיוחד לדאוג להם (בדומה למעמד של ירדן בהר הבית). אז היא בא בטענות לרוסים על הראת התנאים שלהם. רוסייה פשוט מתעלמת. טורקייה בתמורה קונה S-400 הרוסי. :-)


מבוסס חלקית על

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%A6%D7%99_%D7%94%D7%90%D7%99_%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D

שכתות תולדות האנושות (Hebrew)



См. также:
Юваль Харари дал согласие на измения в российском издании книги
שכתות תולדות האנושות
תגובת לתגובה של יובל הררי

כידוע, יש שתי אפשרויות בחיים: או להצליח, או להסביר. פרופסור יובל נוח הררי נאלץ שלשום להסביר. הצלילות המופלאה שבה הוא כותב בדרך כלל התחלפה בהסברים מפותלים וארכניים כאשר התגונן בעיתון זה מפני הביקורת על שהסכים לצנזר דוגמאות נגד פוטין בגרסה הרוסית של ספרו החדש.

"העיקרון המנחה אותי הוא להתאים את הדוגמאות שבהן אני משתמש כדי להעביר מסרים, אבל אף פעם לא לשנות את המסרים עצמם. ברוח המדיניות הזו, במקרים שבהם היה יסוד לחשוב ששימוש בדוגמה רגישה יביא לאיסור על פרסום הספר, להחליף את הדוגמא בדוגמא רגישה פחות", כתב. זה לא בדיוק נכון, שכן לא רק הדוגמאות הוחלפו, מכאלה נגד פוטין לכאלה שהשתלחו בטראמפ. כך למשל המילה "כיבוש" ביחס לחצי האי קרים הוחלפה ב"סיפוח", ולוותה בהערה ש"החיילים הרוסים למעשה לא נתקלו בהתנגדות מצד האוכלוסייה המקומית או הצבא האוקראיני".


יש המשך למטה.
Ниже есть продолжение.

הררי איננו רואה בשינויי הגרסאות את סוף העולם, וייתכן שהוא צודק. נשאלת השאלה היכן היה חוש המידה הזה כאשר מדובר במגרש הביתי שלו. בגרסה העברית, הוא לעולם לא היה מאשר להחליף את ההגדרה "כיבוש" ב"חזרה אל המולדת ההיסטורית", ולעולם לא היה מוסיף ש"רמת החיים של התושבים הפלסטינים עלתה דרמטית מאז 1967", אף שהדבר מדויק עובדתית. למעשה, לו המו"ל המקומי היה מבקש ממנו לעדן ניסוחים כדי למכור עוד כמה ספרים, הררי היה משמיע זעקה מרה.

אכן, ישראל איננה רוסיה, ויש ממנה ציפיות גבוהות לאין שיעור. אבל מי שהשווה את ישראל למדינת חושך היה דווקא הררי עצמו. אשתקד דחה הצעה של הקונסוליה הישראלית בלוס אנג'לס להשתתף באירוע מטעמה, זאת במחאה על חוק הלאום. הסירוב לגיטימי, ואפילו מסע היח"צ שליווה אותו, אבל הנימוק שהפיץ בעולם היה מרושע כמו שהיה שקרי: "מכיוון שעבודתי כחוקר וכסופר מושתתת על היכולת לחקור, לחשוב ולכתוב באופן חופשי, ואילו הממשלה הנוכחית מערערת באופן שיטתי ומכוון את חופש התקשורת, חופש הביטוי וחופש המחשבה בישראל". שנאמר, על הרבה פחות מזה הוא עשה הרבה יותר מזה. מי בדיוק הגביל אותך לחשוב ולכתוב?

כאשר ספריו מצונזרים באימפריית הרשע של רוסיה הוא מתנדב לספק עובדות אלטרנטיביות שיתאימו למשטר פוטין, אך דווקא את ישראל הוא מאשים ב"ערעור שיטתי" של "חופש הביטוי וחופש המחשבה". את המדינה שבה האקדמיה והתקשורת הן בסיס האופוזיציה המרכזי נגד הממשלה ושבה מעולם לא צונזר במילה הוא מאשים בדיקטטורה, ואילו את הסיפור על הדיקטטורה שבפועל קובעת לו מה לכתוב ומה לא הוא ניסה להסתיר מהעולם עד שזה נחשף בבלוג דובר רוסית. מי שמצהיר על עצמו כאזרח העולם מתגלה כאן כדמות קרתנית להפליא, חסרת יושר אינטלקטואלי, או בניסוח פחות אקדמי: חכם על חלשים.

https://www.facebook.com/AmitSegalNews/photos/a.633940203295653/2438513309504991/

Тмоль Шильшом - 1951 (5 серия из 14)



Дальнейшее ужесточение режима экономии
Чёрный рынок
Золотая лихорадка
Дефицит электричества
Долларовые магазины
Виртуальные продуктовые посылки
"Израиль – центр мировой культуры"
"Израиль – центр мировой моды"
Очереди, повсюду очереди
Первая государственная лотерея
Домушники, карманники и колбасная банда
Ярон и его команда (ХАСАМБА)
Введение летнего и зимнего времени
https://www.youtube.com/watch?v=z5YWOOMPCy0

Барак, Шакед и "браки по расчету". Итоги политической недели (26.07.2019)

Почти полностью.

19 лет назад, 25 июля 2000 года в Кемп-Дэвиде завершилась печально известная конференция, участники которой – Эхуд Барак, Ясир Арафат и Билл Клинтон – пытались прийти к соглашению об окончательном урегулировании конфликта между Израилем и палестинскими арабами. Эта конференция была созвана по настоянию Эхуда Барака, несмотря на возражения Арафата и сомнения Клинтона. Однако тогдашний премьер-министр Израиля пребывал в уверенности, что его обаяния и способностей убеждения, будет достаточно для того, чтобы склонить к миру строптивого Арафата. Переговоры закончились провалом, что повлекло за собой историческую фразу Барака: "В настоящий момент у нас нет партнера для переговоров".

Провал Кемп-Дэвидской конференции разочаровал Барака в Арафате, однако не в своем обаянии и своих способностях. Когда в июне 2019 года, он объявил о возвращении в политику, то был убежден, что активная оппозиционная деятельность в микроблоге Twitter и в иных социальных сетях, станет трамплином для прыжка.

Ниже есть продолжение.

Барак пообещал за год отменить закон о призыве, за два года утвердить Конституцию и установить постоянные границы государства Израиль. Однако, как и в 2000 году, действительность отказалась подчиняться приказам "солдата №1". Израильтяне послушали его обещания, пожали плечами и сообщили, что, пожалуй, проголосуют за другие партии. Во всех опросах Барак балансировал на грани электорального барьера, а учитывая обычный уклон опросов немного влево, было очевидно, что велик шанс на провал "Исраэль демократит".

Все последние недели Эхуд Барак призывал к объединению в левом лагере. Помимо логичного призыва к консолидации, Бараком двигала угроза личного провала. Довольно быстро стало ясно, что Амир Перец и партия "Авода" не станут партнерами Барака. Несмотря на встречи и заявления о том, что прошлое осталось в прошлом, союз между двумя экс-министрами обороны не случился. Объединение "Аводы" с партией Орли Леви-Абукасис поставило точку на перспективе объединения с Бараком. И тогда бывший премьер-министр, при посредничестве его давней союзницы Став Шафир, повел переговоры с МЕРЕЦ. Союз этих двух партий, договор о котором был подписан ранним утром 26 июля в офисе бывшего функционера партии "Авода" Оши Альмалиаха, является крайне инструментальным, основанным на осознании взаимной выгоды, а не идеологической близости. Есть очень мало вопросов, по которым точки зрения Эхуда Барака и Ницана Горовица совпадают. Однако близость электорального барьера толкнула их к союзу.

Главной "жертвой" создания "Демократического лагеря" является партия "Авода". Объединение с Орли Леви-Абукасис, мотивированное желанием Амира Переца "проникнуть" в лагерь правых избирателей, если судить по опросам, не оправдывает себя. Несмотря на это Амир Перец вновь и вновь заявляет, что не намерен присоединяться к "Демократическому лагерю". Опытнейший политик делает свою ставку, рискуя проиграть все. Но если он сам готов рискнуть оказаться ниже электорального барьера, то его товарищам по партии риск вовсе не по вкусу. Вслед за Став Шафир, ставшей главным архитектором объединения "Исраэль демократит" с МЕРЕЦом, Ицик Шмули заявил, что не уверен, останется ли в "Аводе". Партия Бен-Гуриона распадается на глазах, и на сей раз избиратели, которые даже во сне голосуют за "Аводу", могут не спасти ее.

Ситуация в "Аводе" настолько тупиковая, что некоторые активисты обращаются к совсем недавно отстраненному лидеру Ави Габаю с просьбой о вмешательстве. Несмотря на внутренний хаос, картина в левом лагере постепенно проясняется. "Кахоль Лаван", "Авода-"Гешер" и "Демократический лагерь" поведут за собой тех, кто "только не Нетаниягу". Возможен ли союз между кем-либо из них и Нетаниягу после выборов? Вполне.

За неделю до подачи предвыборных списков на правом фланге торги об объединении в самом разгаре. В начале уходящей недели произошло то, чего ждали все: Нафтали Беннет элегантно, что далеко не так часто встречается, уступил пост главы партии "Новых правых" Айелет Шакед, и та начала, вернее продолжила, лихорадочные попытки прийти к соглашению с "Ихуд Мифлагот а-Ямин". Что движет Шакед? Простой и холодный расчет. Во-первых, она не готова даже помыслить о повторном провале на выборах, который положит конец ее политической карьере. Айелет Шакед без излишнего энтузиазма вернулась в союз с Беннетом. Те, кто слышали ее выступление в "Кфар Макабия", не могли не заметить, что "правильные" слова произносились не слишком восторженно и убежденно. Шакед вернулась в "А-Ямин а-Хадаш" только потому что не получила бронированного места в "Ликуде". И попытается вернуться туда, как только представится такая возможность.

Пока что Шакед работает над формированием единого правого блока, несмотря на противодействие со стороны не только Нафтали Беннета. Премьер-министр Биньямин Нетаниягу крайне не заинтересован в союзе Рафи Переца и Айелет Шакед, и уж во всяком случае в союзе, который возглавят "Новые правые". Помимо давней неприязни в отношениях между премьер-министром и лидерами "А-Ямин а-Хадаш", существует и политический мотив. Беннет и Шакед в разных ситуациях заявляли, что не обязуются порекомендовать Нетаниягу на пост премьера. Глава правительства предпочитает, чтобы угроза такого рода исходила от одной партии правого лагеря, а не от целого блока. Несмотря на препятствия и разногласия, "Новые правые и "Ихуд Мифлагот а-Ямин" близки к соглашению. Шакед возглавит объединенный список, партия Рафи Переца получит преимущество при формировании его. "Оцма Иегудит"? "Зеут"? Им будут предложены места в общем списке, однако неизвестно, согласятся ли они на полученное предложение.

Предстоящая неделя, завершающая процесс формирования предвыборных списков, станет одним из пиков предвыборной кампании. 30 июля партия "Наш дом Израиль" представит свой предвыборный список. В первой десятке изменений не ожидается. В "Ликуде" в свою очередь полагают, что Рои Фолькман покинет предвыборный список, и его 35 место займет Тали Плоскова. Нетаниягу получит возможность говорить об увеличении представительства числа русскоязычных кандидатов, не вступая при этом в конфронтацию с членами ЦК партии. Через неделю станет ясно, в каком составе 17 сентября "команды" выйдут "на поле".
http://txt.newsru.co.il/arch/israel/26jul2019/k22_701.html