Wednesday, July 04, 2018

פופקורן 13: איך לקח טראמפ את הבחירות דרך הרשתות החברתיות (Hebrew)


נעם - מומחה לתודעה רשתית, ואיש אדיר מעוד 35 סיבות, טוען שטראמפ הבין את הרשתות החברתיות (כמו אובמה לפניו), בעוד הילארי היתה תקועה מאחור עם קמפיינים של העולם הישן. נעם יודע על מה הוא מדבר - הוא מרצה, כותב, יועץ ונחשב מומחה בתחום שבין הרשתות החברתיות לתודעה שהן יוצרות.

הזמנתי אותו להתראיין בפודקאסט כדי שיסביר לנו למה הוא מתכוון.

ראיון מיוחד על הנשיא החדש, על הממסד, על אותנטיות, על שימוש ברשתות חברתיות, ושאר ירקות שעוזרים להבין מה לעזאזל קרה פה מתחת לאף של כולנו.

https://frnkl.co/blog-podcast/noam-manella

mp3 direct link.




הפרק מתמקד בשאלה של כישלון הסקרים. איך יכול להיות שכולם (טוב, זה לא מדויק שכולם, אבל בואו נזרום עם זה לשנייה) חשבו שהילרי קלינטון הולכת לנצח ואז טראמפ מנצח. והסיפור חוזר על עצמו בBrexit. בפרק מביאים עוד דוגמאות שזה קרה. למרות שאנחנו לא מאמינים לתקשורת ואנחנו לא מאמינים לטלוויזיה שם היו משוכנעים שטראמפ הולך לנצח. כנראה זה השפיע גם על האנשים. המרואיין אומר שהוא דוקא לא מאמין לתקשורת, אך מכיוון שכולם שם אמרו שהילרי קלינון הולכת לנצח והיו מביאים טיעונים לכך זה כנראה גרם לו להשתכנע.

יש הבסר קצר על בועת הפילטרים (Filter Bubble). בפייסבוק אנחנו נוטים להוסיף אנשים שדומים לנו. האלגוריתם שלו גם נותן לו פוסטים לפיד שהם דומים לדעות שלנו. לפייסבוק זה מביא יותר כסף (אנחנו משתמשים יותר באתר\אפליקציה שלו וחשופים יותר לפרסומת), לנו זה גורם לconfirmation bias, אנחנו רואים מסביבינו רק דעות שהם מאשרים את דעותינו. אם יש אנשים שסותרים את מה שאנחנו חושבים, אנחנו פשוט עוישם Unfriend.
...
מה שכל הסוקרים פיספסו שאנשים סולדים מהמסד. הם שולטים מפוליטיקה הישנה, הם סולדים מתקשורת. בתור דוגמא הוא מביא סיפור של נפילה של הילרי קלינון וניסין הכחשה מצד הקמפיין שלה. אנשים ממש כועסים. טראמפ הוא אנטי ממסדי. נכון, גם אותו תפסו בשקרים, אבל כל השארים שקרו להם כל הזמן. טראמפ עדיין לא נחבר, ולא ברור איך הוא התנהג אחר כך. אנשים היו מוכנים לקלוט את המסרים שלן. והיו לו מתנדבים שהפיצו את המסרים. אותם גורמים הביאות גם לBrexit.






יש המשך למטה.
Ниже есть продолжение.

מי שהפעיל ראשון את הרשתות החברתיות בשביל קמפיין בחירות היה ברק אובמה. הןא המציא השיטה, הוא זה שלקח כלים מעולם הפרסום והתשמש בהם בשביל הקמפיין.
טראמפ שידרג את השיטה שהמציא אובמה. הילרי קלינטון די התעלמה מי המכונה שבנה טראמפ ברשת.

גם אובמה וגם טראמפ השתמשו ברשתות חברתיות בשביל פיעלוח התומכים, בניית פרופיל התומכים, בדיקת מסרים וכו'.

בכל הדברים הנ"ל ממשתמש (בן אדם שנימצא ברשת חברתית) הוא פסיבי. מנתחים אותו, הוא רק מגיב.

החלק האקטיבי אצל אובמה היה תרומות. הוא גייס דולר - חמש דולרים ממיליוני אנשים. הוא גייס מאנשים יותר מהתורמים הרגילים. לכל בן אדם לעומת זאת, התרומה הזאת הייתה קטנה עד אפסית, אך נתנה לו להרגיש שעכשיו אובמה מחויב (bind) לא אישית.

החלק האקטיבי אצל טראמפ היה אחר לגמרי. הוא בנה צבא של מפיצי מסרים. וכל חייב עשו זאת בהתנדבות. לצורך כך הוא השתמש בפלטפורמות דמוי Reddit. שם הוא בנה קהילות של נאמנים שהיו סגורות, היה להם שפה משלהם, הם בנו עולם מושגים משלהם (יותר על זה בהמשך). כשטראמפ היה רוצה לפרסם מסר חדש הוא היה מתפרסם ברשתות הסגורות ומשם תומכים שלו היו מפרסים את זה הלאה. ז"א הודעות הTwitter, Facebook שכולם ראו הם היו גל שני של הפצה.

***