Monday, May 24, 2021

Израильтян предупредили об опасности поездок в Россию из-за коронавируса

Министерство здравоохранения Израиля включило Россию в список стран с высоким риском заражения коронавирусом. В заявлении, распространенном утром 23 мая, минздрав рекомендует гражданам страны воздерживаться от поездок в РФ, а также предупреждает, что в том случае, если ситуация там не улучшится, может быть издан запрет на полеты. При этом в самой России отрицают рост заболеваемости.

Помимо России в список стран со значительным риском заболевания также включены Сейшельские острова и Аргентина. Это еще не "красный список стран с максимальным риском заражения", для поездок в которые необходимо разрешение специальной комиссии. С 3 мая в списке таких стран находятся Украина, Эфиопия, Бразилия, Индия, ЮАР, Турция, Мексика...


Ниже есть продолжение.

В заявлении минздрава также содержится предостережение от поездок в Южную и Центральную Америку, в африканские страны, Грецию, Египет, Германию, Сербию, Польшу, Хорватию и Румынию. В целом, учитывая рост заболеваемости в мире, министерство здравоохранения рекомендует избегать поездок за границу.

По данным оперативного штаба РФ, суточный прирост заражений коронавирусом составляет около 9000. При этом в российском минздраве заявляют, что угрозы третьей волны нет. Однако в ведомстве сетуют, что темпы вакцинации в стране очень низкие. В этой связи даже озвучивается предложение сделать прививки обязательными.

https://www.vesty.co.il/main/article/S100xvKDKd

"Поджигатели" ХАМАСа выдвинули Израилю ультиматум

Подразделение "поджигателей" террористической группировки ХАМАС, отвечающее за запуск "огненных шаров", выдвинуло Израилю ультиматум.

Израильская мониторинговая группа, отслеживающая события на границах Израиля, сообщает, что "поджигатели" требуют открыть контрольно-пропускные пункты на границе с сектором Газы.

В заявлении подразделения ХАМАСа говорится: если до среды, 26 мая, КПП не будут открыты, возобновится запуск "огненных шаров" в сторону израильской территории.

https://txt.newsru.co.il/mideast/24may2021/ballons_003.html

עושים היסטוריה: מדוע עתידנים כושלים בניבוי העתיד? עם ד"ר רועי צזנה (Hebrew)

mp3

בשנת 1964 פרסם מכון ראנד- אחד ממכוני המחקר הותיקים והמכובדים בארה"ב - שורה של תחזיות טכנולוגיות בתחומי המחשוב, החלל ועוד. כצפוי, רבות מהן כשלו... ד"ר רועי צזנה, עתידן וסופר, כתב מאמר ובו בחן את ההטיות הפסיכולוגיות ופערי ההבנה שהביאו לטעויות הניבוי האלה. מלמדים אותנו הניבויים הכושלים של ראנד, ומהי תרומתם האמיתית של עתידנים?


https://www.spreaker.com/user/pimedia/ep352-roey-tzezana_5

אמזון, מאחורייך: צה"ל מחליף את האפסנאים בבינה מלאכותית (Hebrew) 14.04.2021

ה"ל מקים את שלושת המרכזים הלוגיסטיים הגדולים בישראל בעלות של 5.5 מיליארד שקל; הם ייבנו ויופעלו ע"י קבוצת שפיר ואוריין. הטכנולוגיות שצה"ל יביא יהפכו זמינות גם לחברות אזרחיות, המשטרה ותע"א כבר מתעניינות



יש המשך למהט.
Ниже есть продолжение.

המעבר לקניות מקוונות והתעצמותן של ענקיות קמעונאות גלובליות כמו אמזון ועלי אקספרס העצימו את חשיבות הלוגיסטיקה וניהול שרשרת האספקה. העולם עובר למרכזים לוגיסטיים ענקיים, כמה שיותר אוטונומיים ועם כמה שפחות מגע ידי אדם. אופטימיזציה היא שם המשחק, שהרובוטים ומערכות הבינה המלאכותית החלו לתפוס בו תפקיד יותר ויותר משמעותי.

מה שאולי מפתיע הוא שבתוך כל השינויים האלה הגוף שמקים את המרלו"ג הגדול והחדיש בישראל הוא ממש לא שופרסל או טבע – אלא צה"ל. את הבעיות שהפכו להיות מזוהות עמו – בלאגן בניהול הציוד לחיילי מילואים או ימ"חים שמתגלים פתאום ריקים - מנסה בימים אלה הצבא לפתור באמצעות רתימת טכנולוגיות חדשות.

שלושה מרכזי ענק שייבנו מאפס – בצפון, במרכז ובדרום – יחליפו את המחסנים הקיימים מימי המנדט הבריטי, ויאגדו את כל הציוד הצה"לי תחת קורת גג אחת. הציוד מפוזר כיום על פני 17 בסיסים, שיפונו לטובת שטחי בנייה של כ־1,850 דונם. המיזם, שנחשף כאן לראשונה, יוביל לחיסכון עצום בכוח אדם ולהתייעלות בציוד ומלאי של עשרות מיליוני שקלים בשנה. אך מעבר להיקפים המשמעותיים של הפרויקט, מדובר בשינוי עמוק ומהותי בצה"ל – שמתוך הרצון להיות אמזון, מאפשר לראשונה לגוף אזרחי לנהל עבורו אופרציה מבצעית.

כל אחד ששירת אי פעם בצה"ל יכול להבין עד כמה מורכב ומסועף פרויקט מסוג זה יכול להיות למערכת הצבאית, שצריכה ממש לשנות את עורה. חלק מהאפסנאים והמחסנאים יוחלפו על ידי מערכות מתקדמות, שמתנהלות היום, ברובן, באופן ידני ומיושן.

על הפרויקט הגדול ביותר מסוג זה שצה"ל אי פעם ביצע אמונה תא"ל מירב בריקמן, מפקדת מרכז הספקה אחוד מטכ"לי של צה"ל (מרה"ס). ביחד עם אל"מ שגיב שרביט, ראש מחלקת התכנון במרה"ס, הם הסתובבו בארץ ובעולם עוד בשלב התכנון, בחיפוש אחר המרלו"ג (מרכז לוגיסטי) המושלם.

"אין מרלו"ג בארץ שלא ביקרתי בו, ואני מכיר אותם ברמת הניואנסים והטכנולוגיה", אומר אל"מ שרביט, "הלכנו וסרקנו גם מרלו"גים צבאיים בעולם. באופן מפתיע, להודו יש את אחד המרכזים המתקדמים ביותר, ואילו לארה"ב יש מרלו"גים מאוד לא מפותחים. באירופה מאוד מפותחים ביחס לאוטומציה, ובארה"ב עדיין הרוב ידני. אין משהו מקביל בעולם למה שחיפשנו. המרה"ס זו לבנה ענקית. כשאתה מפרק אותה לגורמים, יש מקבילות אזרחיות. אני מאחסן ציוד רפואי – ויש מישהו באזרחות שעושה את זה, אני מאחסן מזון – ויש כמובן הרבה שעושים זאת. אבל אין מישהו שמאחסן ציוד רפואי, לצד מזון קפוא ויבש, לצד חלפים ודלקים. מהות הפרויקט היא בהיקפים שלו ובמורכבות שלו. לשם השוואה, במרלו"ג אזרחי גדול בארץ יש 5,000 מק"טים (פריטים – נ"ב), לנו יש 360 אלף".

תא"ל בריקמן: "למרלו"גים בארץ יש לרוב התמחות מסוימת. ובסוף אנחנו גם צבא - אנחנו צריכים להכין את המרכזים האלה גם לחירום בעצימות אחרת. לכן האתגר הלוגיסטי מאוד גדול. לא מדובר רק על ימי מלחמה, אלא גם למשברים אחרים, כמו מה שהיה בקורונה למשל. מצאנו את עצמנו באירוע מבצעי מטורף".

שמתם את הפרויקט בצד בזמן הקורונה?

תא"ל בריקמן: "להפך, הפרויקט הואץ. חששנו בהתחלה שהפרויקט יתעכב באמת, אבל דווקא בגלל שהצבא היה מעורב במשבר, היתה הבנה של הצורך הלוגיסטי הזה. הפרויקט עבר ממוד של שגרה למוד מבצעי, ובמוד מבצעי – המערכת מתיישרת. בסוף חלחלה ההבנה שהצבא נתמך על ידי גוף אחד שנותן לו הכל, לכל חיל, כתובת אחת שנותנת מענה".

מעבר להיקפי המעבר הזה, שהם ללא ספק עצומים, מה מייחד את המרלו"ג הזה?

אל"מ שרביט: "חלק מהטכנולוגיות שאנחנו עתידים לשלב קיימות בעולם, אבל בהיקפים מצומצמים או בטכנולוגיה ספציפית. בשלב התכנון לקחנו את חברת רוזנשטוק שיפור, והיא עזרה לנו להבין את הצורך שלנו. איתם נסענו ברחבי העולם וחיפשנו מה מתאים לנו יותר ומה פחות. הייחוד הוא בשילוב הטכנולוגיות שעשינו בתוך המרכז החדש. הדבר הבסיסי שיהיה הוא מחסנים אוטומטיים, אין יותר מלגזן. מלגזן יכול להגיע עד גובה של 14 מטר, אצלנו הרובוט יגיע עד גובה של 35 מטר. תחשבי כמה אחסון נוסף לך רק בגובה. מלגזן עושה בין 25-10 פעולות ליקוט בשעה, הרובוט יעשה 100 פעולות ליקוט בשעה. אשתו לא מתקשרת, הילדה שלו לא חולה. ההתייעלות היא עצומה. מבחינת טכנולוגית, שילבנו דברים שונים, כולל טכנולוגיות שלא קיימות בארץ".

"על הארגז יש ברקוד ונדלקות נורות"

שתיים מאותן טכנולוגיות עליהן מדבר אל"מ שרביט בעיניים נוצצות הן pick by light ו־pick by voice. "בעצם יושב המלקט ובמסוע מולו מגיע ארגז שנניח מיועד לגדוד 101 של הצנחנים. הוא לא יודע למי הוא מיועד, על הארגז יש ברקוד ונדלקות עליו נורות שאומרות לו: מהפריט הזה תיקח שניים, מהפריט הזה שלושה. היום כשאני שולח ציוד רפואי לגדוד, המלקט צריך לעבור בין הארגזים, ולוודא שהוא לוקח את המוקסיפן 200 מ"ג ולא 300. הוא צריך להסתכל כמה פעמים שהוא לקח את הפריט הנכון. כאן הוא לא צריך לדעת כלום. כשהוא לוקח שני פריטים וזרק אותם לארגז – והמערכת שוקלת אותו. אם הוא טעה, המערכת תגיד שיש לו טעות בליקוט. גם המיומנות שלו צריכה להיות הרבה יותר פשוטה. "ב־pick by voice המערכת עושה למלקט סוג של 'ווייז' למסלול שלו במרלו"ג, פשוט מדברת אליו ומנחה אותו לאן ללכת. ברגע שהוא הגיע למקום הנכון, היא אומרת 'קח שניים מזה'. הוא לא יודע מה הוא לוקח בכלל. תחשבי שאם עד עכשיו מחסנאי מסוים הכיר מישהו בגדוד 101 – הוא היה שם לו יותר. הדבר הזה לא יכול לקרות מעכשיו. הוא בכלל לא יודע למי מיועד הארגז. הכל מאוד מדויק. זה כמובן מבטל את המקרים שבהם יחידה מתקשרת אליך ואומרת: ביקשתי משהו אחד, וקיבלתי משהו אחר".

אל"מ שרביט מבהיר שהחידוש הוא לא רק בשילוב טכנולוגיה חדשה. "להביא את הטכנולוגיה זה דבר אחד", הוא אומר. "היום, כשמרלו"ג רוצה להביא את הטכנולוגיות האלה לארץ, הוא חושב פעמיים, כי אין לחברה הזאת מרכז שירות או חלקי חילוף בארץ. אבל ברגע שאנחנו הבאנו אותה, יצרנו פה תשתית, אזרחית, לא שלנו, לטכנולוגיה הזאת. מעכשיו כשגוף אזרחי ירצה טכנולוגיה מסוימת, היא כבר נגישה לו, גם בהיבטי השירות והתחזוקה. זו תשתית לקפיצת מדרגה לא רק בצבא, אלא גם לעולם האזרחי".

יש טכנולוגיות ישראליות שמשתלבות במרכז הזה?

אל"מ שרביט: "אנחנו כל הזמן סורקים את הדבר הזה, אבל חשוב להגיד שזה כבר לא אנחנו, מעכשיו זה הזכיין. לפני כמה שבועות הגיעה אליי חברת My size עם הצעה, אמרתי להם 'סקרנתם אותי, לכו תדברו עם הזכיין'. אף אחד לא רוצה להיות שפן ניסיונות, אבל הכוונה היא כן להכניס כל הזמן יכולות חדשות, וזה נמצא גם בחוזה שלנו מול הזכיין. אחד המתחים הוא להביא משהו חדשני, אבל לא להיכנס להרפתקאות. כשבאים אלינו עם הצעות – אנחנו רוצים לדעת איפה זה עובד קודם כל, ורק אחר כך לדבר".



בשלב הבא תצורף גם התחמושת הקמת המרלו"ג הצה"לי החדש נעשתה במיקור חוץ (PFI – יוזמה פיננסית פרטית), כשהקבוצה המקימה עושה זאת במימונה, ומקבלת זיכיון לתפעולו למשך 25 שנים. למכרז של משרד הביטחון להקמת המרלו"ג החדש ניגשו חמש קבוצות: שיכון ובינוי, ממן ואלייד; אשטרום, אפקון ופליינג קרגו; שפיר הנדסה ואוריין לוגיסטיקה; מנרב, אלקטרה וליידוס; הכשרת היישוב וסלדט. בינואר 20' זכו שפיר ואוריין במכרז, כאשר שפיר תבנה ותתחזק אותו ואוריין היא זו שתתפעל. שפיר תחזיק ב־60% מהפרויקט ואוריין תחזיק ב־40%. אוריין תתפעל רק את מרכזי הלוגיסטיקה במרכז ובדרום, כאשר בצפון צה"ל יפעיל את המרכז, בגיבוי של שתי החברות.

עלות הקמת הפרויקט מוערכת ב־5.5 מיליארד שקל. כבר בספטמבר 2021 אמור הזכיין לעלות על הקרקע במרכז הדרומי במשמר הנגב, שייפתח ראשון במהלך 2024. אחריו ייפתחו בסיס המרכז בשוהם והבסיס בצפון, ליד נטפים, לפי הסדר הזה. המרכזים מוקמים על מקרקעין צבאי, אבל נבנים מאפס. בשלב הבא תעבור גם התחמושת הצה"לית – אבל תהיה לצד המרכזים הללו, ולא בתוכם, משיקולי בטיחות.

"יש כאן הפקת לקחים גדולה של הצבא מפרויקטים דומים", אומר אל"מ שרביט, "לא אפשרנו לחברה יחידה לגשת למכרז, כלקח מקריית ההדרכה (עיר הבה"דים). מי שזכתה במכרז היא חברת בנייה (מבט לנגב – נ"ב), והכל נבנה שם בפריזמה של פרויקט בינוי. אנחנו רצינו פריזמה נוספת, רצינו הרכב מניות של חברת בנייה ושל חברת תפעול לוגיסטית. זה הניב תוצאות הרבה יותר איכותיות במכרז. מדובר במכרז עצום. רק לכתוב הצעה למכרז זו השקעה בסדר גודל של 10-15 מיליון שקל".

התהליך, עוד לפני הבינוי, החל למעשה בהכנת התשתית בתוך צה"ל, ובריקמן מודעת היטב למגבלות הארגון. "עברנו תהליך מאוד גדול של מיזוג", היא מספרת. "כל מרכזי הציוד – מרכז המזון, החלפים, הציוד הלוגיסטי והרפואי והדלק - התנהלו עד לפני רגע כל אחד בפני עצמו. חיברנו את כולם לאותה מסגרת, לעבוד באותה שיטה.

"כדי לאפשר שינוי כזה, המערכת צריכה זמן, זה תהליך ארוך. לכן התהליך הזה התחיל בכלל במיזוגים פנימיים, ואנחנו יודעים כמה מיזוגים באזרחות לא תמיד מצליחים מאלף סיבות. הארגון צריך לעבור ממצב שבו כל אחד עובד בעצמו, לשיטה מאוחדת, שכל המרכזים הללו מדברים בשפה אחת. עכשיו, בתוך ארבע שנים אנחנו מצפים לקפוץ קדימה 40 שנה מבחינת היכולות הלוגיסטיות. זו המהפכה הלוגיסטית הכי גדולה בישראל, לא רק מבחינת היקף הפריטים, אלא ם מבחינת השטחים וניהול המחסנים. יש בארץ הרבה מאוד מחסנים גדולים ומתקדמים, אבל כזה פרויקט אין".

אל"מ שרביט מוסיף: "יחידות צה"ל עבדו במערכת שונה משלנו, הן ניהלו מערכות מלאי קטנות. בעצם כהכנה לכל השינוי הזה העברנו את כולן לאותן מערכות כמו שלנו. זה נשמע פשוט, אבל תהליך ארוך ומורכב, מעל 100 מיליון שקל הושקעו רק באיחוד מערכות המידע האלה".

איך המרכז הלוגיסטי עובד כיום?

תא"ל בריקמן: "אנחנו למעשה אחראים על כל עולם ניהול המשקים, הרכש והתכנון שלהם, אחסון ואספקה. אנחנו נותנים מענה לצה"ל בשוטף ובחירום. חלק גדול מהתהליכים שלנו היום הוא פיזי, ידני. המחסנים שלנו הם ידניים, מערכות המידע שלנו הן שונות ומפוצלות. ככל שהמערכת תהיה עם מערכות מידע שמתכתבות עם עצמן, ויכולות אחסנה מתקדמות שמאפשרות שליטה על מלאי ופגות תוקף, ככה הצבא יהיה יותר יעיל".

יש מקצועות צה"לים שהולכים להיעלם בעקבות השינוי?

אל"מ שרביט: "כן. זה כאילו סמנטי, אבל זה לא. לנהל מחסן היום, כשהכל ידני, למעט מערכת ניהול מלאי, זה כישורים מסוג אחד. לנהל מחסן אוטומטי עם מערכות מסועים שמנוהל על ידי מערכת WMS (מערכת מתקדמת לניהול שרשרת אספקה – נ"ב), זה מנהל מחסן אחר לגמרי. היום הוא צריך לדעת לנהל אנשים, מחר הוא צריך לדעת לנהל מערכות.

"האסימון הזה נפל לי בפעם הראשונה באחד המרלו"גים בגרמניה. באחד הסיורים ראיתי משטח שעובר, שאלתי את המחסנאי מה יש בפנים – והוא ענה שהוא לא יודע. הוא גם לא יודע למי זה מיועד. הוא אפילו לא צריך לדעת איפה זה יושב במחסן, מי שקובע איפה זה יישב במחסן, משיקולי אופטימיזציה, זו המערכת. המערכת לומדת את הפריט, ואת העונתיות שלו גם. היא תמקם אותו במחסן מבלי שצריך להתערב. אלה כישורים אחרים לגמרי. בן אדם, איש קבע, שעד היום ניהל את המחסן הזה, הכל נמצא אצלו בראש. עכשיו הוא יצטרך לתת למערכת לנהל אותו. אפילו תהליך פשוט של ספירה פעם בשנה. היום אנחנו סוגרים את המחסן לשבועיים – וסופרים הכל. מערכת WMS עושה ספירה מתגלגלת, תוך כדי התהליך. גם המקצוע משתנה – וגם ההכשרה אליו".



שליש מכוח האדם הלוגיסטי ייחסך בצה"ל מעריכים שכשליש מכוח האדם הלוגיסטי הקיים ייחסך במעבר הזה בגלל תהליכי האוטומציה. "אנחנו בתהליך של התארגנות לזה – מאוד חשוב לנו לשמר את האנשים שלנו", אומרת תא"ל בריקמן, "אנחנו כיום בעיצומו של תהליך טבעי – מי שפורש, אנחנו לא קולטים כרגע מישהו במקומו. אנחנו מתנהלים כרגע בחוסר מסוים כדי לבנות את עצמנו קדימה. החיסכון לא מתבטא רק בכוח אדם אלא גם בארנונה ובחשמל. אנחנו פרוסים היום ב־17 בסיסים, ועוברים לשלושה".

"כל המרכזים נבנים בטכנולוגיה ירוקה", מוסיף אל"מ שרביט, "היום זה נשמע אולי טבעי, אבל ב־2015 באנו עם הדרישה לגגות סולאריים והסתכלו עלינו מוזר. חשבון החשמל שלנו יירד ל־0, ואת כל החשמל נספק לעצמנו. רק זה לבד יחסוך לנו מיליונים, כשהחיסכון בארנונה הוא לבדו 25 מיליון שקל בשנה. יש היבטים נוספים לחיסכון, למשל מצד שימור המלאי. מערכת WMS מייצרת לנו הילום מלאי, ההפך מאיבוד מלאי, של 99.8%. אתה שולט כמעט במאה אחוז במלאי של צה"ל. בהיקפים כאלה, כל פרומיל של מלאי שווה לנו מיליונים בשנה. לא רק בהיבט של מלאי שהולך לאיבוד, אלא גם במלאי שלא מתבלה בזכות ניהול ואחסון נכונים. אם היום, מפאת אילוצים, המלאי שלי נמצא במחסן פתוח או עם ברזנט שמכסה אותו –אחרי המעבר אני אאחסן אותו בטמפרטורה נכונה, בהתאם להוראות היצרן".

שרביט לא מגזים. המחסנים הצבאיים כיום באמת נבנו בימי המנדט הבריטי, והם רחוקים מלעשות כבוד לצה"ל. "תדמייני מחסן מזון שפתאום יש בו הפסקת חשמל, או שהוצף בגלל הגשמים", מספר אל"מ שרביט, "אין לנו מערכות גיבוי לזה, והמלאי הולך. במצב החדש אנחנו מגיעים לרמת שימור מלאי והארכת חיי מלאי שהוא שיפור לאין ערוך מהמצב היום. זה נאמד בחיסכון של עשרות מיליוני שקלים בשנה. כמו שאנחנו תמיד מסבירים לבכירים במשרד הביטחון: כל שנה שאנחנו לא במהר"ס – אנחנו מפסידים כסף, מיליונים. האינטרס שלנו הוא להגיע לשם כמה שיותר מהר. בכסף הזה אנחנו יכולים לקנות יותר אוכל ויותר ציוד".

חידושים טכנולוגיים בצד, מדובר כאמור בפעם הראשונה שצה"ל פותח פרויקט תשתיתי נרחב, שנותן לו מענה בחירום, לגוף אזרחי. "הרציונל מאחורי המיזם בנוי מתשתית בנייה, מערכות לוגיסטיות ומערכות מידע", אומרת תא"ל בריקמן, "ניהול הפרויקט הוא ארוך שנים, והוא צריך להיות מדויק. זו הפעם הראשונה שגוף אזרחי נותן מענה מבצעי ומענה אספקתי לצה"ל. הבסיס הצפוני הוא בסיס מבצעי מלא, כשהבסיסים במרכז ובדרום יהיו בהפעלה אזרחית מלאה. מדובר פה גם בשינוי תרבותי. צריך ללמוד לעבוד אחד עם השני מבלי לפגוע בפן המבצעי"

יש התעניינות במודל הזה מצד צבאות זרים?

תא"ל בריקמן: "שב"ס, משטרת ישראל והתעשייה האווירית כבר הגיעו אלינו לשמוע על טכנולוגיות שהבאנו, אבל אני חושבת שזה יקרה ברגע שזה יוקם. כרגע זה עוד מוקדם לזה. אני לא רואה תרחיש שברגע שהמהר"ס יוקם, לא יהיה סיור זר או ספק אזרחי שלא יגיעו אליו כדי ללמוד".

גוף אזרחי היה יכול להקים את המרכז הזה מהר יותר בלי הבירוקרטיה של משרד הביטחון?

תא"ל בריקמן: "פרויקטים כאלה הם ארוכים ומורכבים, ולפעמים אם אתה מקצר זמנים, קיצרת את רמת האיכות והבקרה. דווקא השילוב של היכולת הצה"ליות ומשרד הביטחון עם גוף אזרחי – יוצר משהו שאי אפשר לברוח ממנו".

* * *



האפסנאות עוברת לדיגיטל

צבא 2.0: מזמינים מדים וציוד באפליקציה המרכז הלוגיסטי עדיין על הנייר, אבל בצה"ל כאמור החלו בכמה וכמה תהליכים פנימיים כדי להקל את המעבר למערכות מידע מתקדמות. כחלק מהשינוי, משקיעים עכשיו באגף הלוגיסטיקה בפלטפורמות דיגיטליות. "אנחנו לגמרי רוכבים על הגל הזה ורותמים את הדיגיטל לתחומי הלוגיסטיקה", אומר אל"מ שגיב שרביט. "יצרנו אפליקציה שדרכה אנשי קבע יכולים להזמין מדים עד הבית. עד היום, אם היית רוצה לקבל מדים, היית צריך ללכת לחנות המכר, למדוד, למלא טופס. אמרנו, די מספיק. עכשיו ההזמנה מגיעה הביתה בתוך 10-6 ימים".

אפליקציה נוספת היא weshare, שיתופי ציוד בין יחידות צה"ליות. "זו אפליקציה שמשנה לגמרי את איך היחידות מתנהגות", מסביר אל"מ שרביט. "בעצם יכול להיות שיחידה מסוימת צריכה 30 כיסאות פלסטיק, וביחידה שנמצאת 5 ק"מ לידה יש אותם. עד היום היא היתה מזמינה דרכנו כיסאות, עכשיו היא יכולה לבדוק באפליקציה איפה יש. עשינו פיילוט עם כמה יחידות בפיקוד צפון, וזה עובד מעולה. תחשבי כמה כסף זה חוסך במשאיות להעברת ציוד ובכוח אדם לתיאומים. זה פה לידך, פשוט לך תיקח. זה גם מכניס מושגים של כלכלה שיתופית לתוך היחידות. לנו זה נשמע מוזר, אבל לילדים שמתגייסים היום זה לא. הם כבר חיים את העולם הזה, וזה מתכתב עם השפה שלהם".

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3904473,00.html

Задачи решаемые с помощью вируса и прививок

Что убедило Pfizer выбрать Израиль в качестве «испытательного полигона»? (Russian, Hebrew) 21.04.2021

...ישראל מנוסה מאוד במצבי חירום, ולכן תוכל להגיב במהירות ובגמישות לכל מצב שעשוי להתפתח אם מבצע החיסונים ייתקל בבעיה. הנקודה הנוספת שהעלו, והיא שהכריעה את הכף, היתה גיוון האוכלוסייה בישראל. "יש לך כאן אוכלוסייה שהמוצא שלה מ-100 מדינות שונות בעולם... במקרה של תגובה שלילית כלשהי לחיסון, יהיה מידע רפואי רב ומדויק על הקשר, ככל שיהיה, בין המוצא להשפעות החיסון", אמר נתניהו לבורלא.

Pfizer планировала сделать показательной страной вакцинации Эстонию, но израильскому руководству удалось убедить гендиректора компании Альберта Бурла в преимуществах Израиля в качестве первой вакцинированной страны.


Ниже есть продолжение.

Газета «Исраэль hа-йом» сообщает сегодня подробности переговоров, которые вели с гендиректором Pfizer премьер-министр Нетаниягу и посол в США Рон Дермер, который недавно завершил свою каденцию на этом посту. Известно, что Нетаниягу провел около 30 телефонных разговоров с Бурла. Теперь выясняется, что уговорами превратить Израиль в «испытательную площадку» для вакцины занимался и Рон Дермер.

Среди доводов, которые приводили премьер-министр и посол были высокий уровень компьютеризации системы здравоохранения, в которой хранятся медицинские данные граждан за последние 30 лет, отлаженная система логистики для быстрой вакцинации на базе больничных касс и больниц. Упоминались и размеры Израиля: страна маленькая и в то же время не слишком маленькая, и поэтому могла бы послужить примером для остального мира. В Эстонии население намного меньше: по данным на 2019 год там всего 1,3 млн жителей.

В Pfizer ответили, что по всем этим критериям им вполне подходит и прибалтийское государство. Тогда Нетаниягу и Дермер вынули последнее оружие. Во-первых, Израиль имеет большой опыт экстремальных ситуаций и сможет совладать с любыми неожиданностями, которые возникнут в ходе вакцинации. И наконец, последний, и решающий довод: Израиль отличается очень большим генетическим разнообразием. «В Израиле у вас есть выходцы из более 100 стран мира. В случае отрицательной реакции на вакцину, у вас будет точная медицинская информация о связи этой реакции с происхождением человека», — сказал премьер-министр, явно подготовленный к этому разговору специалистами минздрава.

Последний довод и стал решающим, и Альберт Бурла рекомендовал совету директоров Pfizer избрать Израиль в качестве «испытательного полигона».

Специалисты подчеркивают, что соглашение с Pfizer не включает предоставление личной медицинской информации, а только общую статистическую информацию о связи реакции на прививку с личными данными вакцинированных.

https://news.israelinfo.co.il/kaleidoscope/94310
https://www.israelhayom.co.il/article/872179

Минздрав Израиля известил FDA о тяжелых побочных эффектах вакцины Pfizer (23.04.2021)

Министерство здравоохранения Израиля известило компанию Pfizer и FDA о случаях тяжелых побочных эффектов после вакцинации. Отчет о побочных эффектах, переданный гендиректору минздрава Хези Леви 11 апреля, был отправлен производителям вакцины и американской администрации, но в Израиле не опубликован до сих пор — выборочные данные из него впервые получили и обнародовали в пятницу в программе «Ульпан Шиши» 12 телеканала. Из этой программы израильтяне впервые узнали, что после прививок в стране было зарегистрировано 62 случая миокардита и перикардита — тяжелых воспалений сердечной мышцы и сердечной сумки, чреватых пожизненной инвалидностью и смертью. Двое вакцинированных, 22-летняя женщина и 35-летний мужчина, от этих осложнений умерли. Оба до вакцинации были совершенно здоровы. В 90% случаях осложнения возникали у подростков и молодых мужчин (половина — моложе 22 лет). Для мужчин 16-30 лет риск тяжелого осложнения после вакцинации наиболее высок и составлял 1:20,000 (0.005%). Отметим, что, по данным минздрава Израиля, риск смерти при заражении коронавирусом для подростков 10-19 лет составляет 0,0033%, а для людей 20-29 лет — 0.012%.

Ниже есть продолжение.

Лишь в шести случаях осложнения возникли после первой прививки, в 56 — после второй. В отчете комиссии минздрава подчеркивается, что работа еще не закончена и выводы носят предварительный характер, однако эксперты сочли результаты настолько важными, что решили обнародовать их в промежуточном отчете. Комиссия не рекомендует вносить какие-либо изменения в программы массовой вакцинации из-за чрезвычайно редких осложнений, связь которых с вакцинацией еще в точности не доказана. Это первые в мире данные о тяжелых побочных эффектах вакцины Pfizer, и минздрав Израиля не спешил делиться ею с собственными гражданами.
https://news.israelinfo.co.il/health/94382

От героев былых времён..(полная версия песни)

Noonpost: признаки военного переворота во Франции (10.05.2021)

В западных демократиях, в том числе в Париже, все негражданские институты власти, будь то религиозные (церковь) или военные (армия), отделены от государства. Это результат больших усилий, предпринимаемых политиками в течение последних столетий, но сегодня в работе французского государства произошел сбой.

Что произошло?

На прошлой неделе отставные французские генералы и действующие офицеры различных рангов опубликовали в консервативном еженедельнике «Valeurs actuelles» открытое письмо «За возвращение чести наших правителей», адресованное президенту Франции и властям Пятой республики.

В тексте открытого письма содержится резкая критика в адрес французского правительства, а также призывы к проведению право-националистической политики и сохранению французских ценностей. В обращении к президенту Франции военные подчеркивают, что исламисты и банды из предместий угрожают единству нации, захватывая районы и целые города, устанавливая там свои порядки, противоречащие Конституции.


Ниже есть продолжение.

«Кто мог десять лет назад предположить, что обезглавят школьного учителя?» — задаются вопросом французские военные.

Они также обратили внимание на то, что во французском обществе наблюдается заметный рост насилия и всеобщей ненависти. «Те, кто управляют республикой, должны найти смелость, чтобы устранить опасность», — заявили французские военнослужащие, призвав «применять не колеблясь существующие законы».

Французские военные выразили обеспокоенность общей ситуацией в стране: «Настал серьезный час, Франция в опасности, ей грозит смертельная опасность. Времени на промедление нет, иначе завтра гражданская война придет на смену этому нарастающему хаосу, и количество смертей, за которое вы будете нести ответственность, начнет исчисляться тысячами».

Страх перед переворотом

Вы можете задаться вопросом, почему все это было названо «признаком начала переворота», а не обычным явлением, происходящим ежедневно во многих демократических странах. По мнению экспертов, разница заключается в том, что в письме так или иначе говорится о перевороте и содержатся соответствующие угрозы.

В письме французских военнослужащих говорится: «Мы, кто даже в отставке остаются солдатами Франции, не можем в нынешних условиях оставаться равнодушными к судьбе нашей прекрасной страны. Мы готовы поддерживать политиков, которые займутся спасением нации. Помните, что, как и мы, подавляющее большинство наших сограждан потрясены вашей нерешительностью и преступным молчанием».

Письмо подписали высокопоставленные французские военные, в том числе бывший начальник штаба сухопутных войск, бывший генеральный инспектор ВВС и известные генералы, такие как Кристиан Пикмаль. Он был уволен со службы в сентябре 2016 года за выступление на несанкционированной манифестации в Кале против создания там палаточного городка нелегальных мигрантов. Письмо подписали более 8000 военных, а по некоторым оценкам, и более 10 тысяч военнослужащих. Авторы письма получили поддержку со стороны бывших военных экспертов, в частности от Жана-Пьера Фабр-Бернадака. Это говорит о том, что власти Пятой республики столкнулись с авангардом мятежников во французской армии.

В 1961 году отставные французские генералы Морис Шалль, Андре Зеллер, Рауль Салан и Эдмонд Жухо попытались осуществить государственный переворот с целью воспрепятствовать уходу Франции из Алжира, в ходе которого им удалось захватить некоторые стратегические объекты в Алжире и убедить воинские части присоединиться к ним. Однако генерал-президент Шарль де Голль смог предотвратить переворот, предложив алжирцам несколько вариантов разрешения ситуации.

На этот раз военные получили политическую поддержку со стороны лидера ультраправой партии «Национальный фронт» и кандидата в президенты Марин Ле Пен, которая заявила, что разделяет беспокойство военных по поводу безопасности французского общества. Военных также поддержала бывший министр юстиции Франции Рашида Дати: «То, что написано в этом письме — реальность. Когда ваша страна поражена чумой уличной войны, когда у вас под боком постоянный риск террористической угрозы, когда вопиющее неравенство постоянно возрастает, то нельзя сказать, что дела у такой страны идут хорошо».

Написанию открытого письма способствовали такие инциденты, как убийство женщины-полицейского от руки иммигранта-мусульманина из Туниса и призыв бывшего министра юстиции к «восстанию», опубликованный все тем же французским еженедельником Valeurs actuelles.

Отношения президента Франции Эммануэля Макрона с французской армией стали довольно натянутыми после того, как в 2017 году он решил уволить генерала Пьера де Вилье, пользовавшегося большой популярностью в военных кругах. Его решение спровоцировало слухи по поводу натянутых отношений французских властей с армией в целом, и с отставными генералами в частности, еще до обнародования этого письма.

«Я разделяют их беспокойство, разделяю их утверждения, и я считаю, что эти проблемы решаются политически, политическим проектом, которые французы должны одобрить, конечно же, в рамках демократической процедуры. Я приглашаю их присоединиться к моей партии и принять участие в начинающейся президентской кампании», — прокомментировала Ле Пен письмо военных.

Ответ правительства

Французское правительство не сразу отреагировало на открытое письмо военных, так как, по мнению аналитиков, оно было шокировано его содержанием. Президент Франции Эммануэль Макрон сначала не вступал в полемику, но позже выяснилось, что он был вынужден отреагировать, поддавшись давлению левых сил. Макрон поручил министру вооруженных сил Франции Флоранс Парли принять соответствующие меры.

26 апреля 2021 года министр вооруженных сил Франции Флоранс Парли призвала начальника штаба вооруженных сил страны принять меры в отношении действующих офицеров и военнослужащих, подписавших это письмо. По ее словам, военные нарушили «два непреложных принципа: нейтральности и лояльности».

Кроме того, глава военного ведомства обвинила ультраправого политика Марин Ле Пен в политизации армии и непонимании принципов работы военного ведомства.

«Политизация армии, которую предлагает Ле Пен, привела бы к ослаблению нашей боеспособности и в итоге всей Франции. Военные нужны не для того, чтобы участвовать в избирательных кампаниях, а чтобы защищать Францию и французов», — заявила она.

Военный министр Франции уверила, что никакого переворота нет и быть не может, напомнив о принципе нейтралитета в армии. Она заявила: «Военные играют существенную роль в обществе, в том числе сдерживают пандемию коронавируса, но их главная задача — борьба против конкретного противника. Например, против террористов ИГИЛ (запрещенная в России организация — прим. ред.). Таким образом, подписи военных под открытым письмом не имеют значения, так как они не поддерживают внутреннюю безопасность в стране».

Со своей стороны, начальник главного штаба Вооруженных сил Франции генерал Франсуа Лекуантр заверил, что все военные, находящиеся на активной службе, которые подписали открытое письмо, предстанут перед дисциплинарным советом армии. После этой процедуры президент (согласно правилам) подписывает постановление об их отстранении от службы.

Будущее революционного движения

По мнению Мустафы Тоссы, заместителя главного редактора «Радио Монте-Карло», это письмо окажет негативное влияние на французское общество и политическую жизнь в Европе в целом, так как это первый намек на военный переворот за многие десятилетия. Он напомнил, что со времен Шарля де Голля, правившего страной в трудный для нее период, отмеченный Падением Франции и уходом ее из Алжира, страной правили только гражданские правители.

Тосса подчеркнул, что поддержка Ле Пен окажет негативное влияние на ее политическое будущее. Нерадикальные правые, левые и нынешний французский режим сделают все возможное, чтобы показать французам, что избрание этой женщины на пост президента страны откроет портал в ад, вернет Францию в Средневековье и поставит под угрозу ее свободу и стабильность.

Другого мнения придерживается тунисский политолог Риад Сидауи. Он считает, что большинство европейских стран, несмотря на различие в политических режимах, фактически управляются националистической и ультракапиталистической олигархией, в том числе Франция, которая триста лет назад смогла избавиться от влияния феодализма и церкви.

Мысли о государственном перевороте исходят от правящей французской олигархии. Во Франции и в других странах армия — часть структуры управления государством. Она защищает инвесторов и некоторые крупные компании, в том числе Total и Dassault, и обеспечивает жизнеспособность идеологии, доминирующей в обществе [секуляризм]. Таким образом, она не так уж и далека от политической жизни, как это представляется.

Если это правда, то это означает, что Макрон не победит на следующих президентских выборах из-за своей неспособности сохранить самый главный столп рыночной экономики — социальную стабильность. Вполне вероятно, что ему на смену придет другой человек, способный реализовать повестку дня правящей олигархии, и скорее всего, это будет Ле Пен.

http://m.inosmi.info/noonpost-priznaki-voennogo-perevorota-vo-frantsii.html