Tuesday, June 28, 2016

Владимир Сурдин. Лекция «НЛО готовимся к встрече»



В чём причина популярности уфологии? Какие научные объяснения подавляющему числу феноменов наблюдения НЛО?

Из сайтов компаний, организующих туры в Израиль (ЮМОР)

Найдено на просторах интернета.

По просьбе российских друзей (и немного из личного любопытства) посмотрел сайты компаний, организующих туры в Израиль.
Это же Клондайк! Эльдорадо! Пир духа для любителей красивого русского языка! Что ни фраза, то шедевр!

Ниже есть продолжение.

- "В Гефсиманских садах можно найти места, где когда-то Иисус Христос молился вместе со своими учениками". Интересно, сколько было садов? И как искать места, где Христос молился? Как грибы? Или есть какие-то приметы - например, мох с южной стороны оливковых деревьев или муравейник рядом?

- "Евреи оценивают святость города по наличию Иерусалимского храма, а сама Храмовая гора – это вообще важнейшее место для всего мирового христианства". Прочитал предложение 15 раз, всё равно смысл не уловил. Как говорится, "в огороде бузина, а на Храмовой горе - христиане".

И как это евреи "оценивают святость города по наличию Иерусалимского храма?" Например, в Гомеле не было ни одного Иерусалимского храма, значит Гомель совсем не святой город. А если бы в Нижнем Тагиле, например, было 6 Иерусалимских храмов, то евреи бы его оценили как "святее всех святых".

- "Здесь находится древняя синагога имени Давида". Как завод имени Лихачёва, как фабрика имени Воровского, или как парк имени Горького.
Представляю себе заседание Иерусалимского горисполкома, на котором было решено в знак признания заслуг товарища Давида перед еврейском народом и в ознаменование 3-х- тысячелетнего юбилея героя, присвоить его имя безымянной синагоге на Сионской горе.

- "Обязательно скромная одежда — закрытые колени, плечи, грудь". Полезный совет - при входе в церкви прикрывать грудь. Русские туристки известны тем, что по святым местам любят разгуливать топлесс.

- "Во время своего пребывания нельзя не посетить такие важнейшие достопримечательности, как Стена Плача, Храм Гроба Господня и Голгофа, где был убит Иисус Христос". Так и хочется сказать: "По факту убийства ведётся расследование".

- "Древний город Яффо – сколько народов успело оставить здесь свой след в истории" Интересно, сколько же? Давайте считать вместе.
"Сначала здесь жили египтяне" - неужели?? Ну, допустим.

"Потом появились древние еврейские колена". Кто появились??"Колена"?? Насколько я помню, Яффо не был захвачен во время завоевания Земли Ханаанской "коленами" израильскими? Или, может, несколько коленц всё же просочились?

"Первые христианские и мусульманские народности также проживали в этом городе". Кто же эти загадочные "первые народности"?

...Читаем дальше туристические сайты...

- "Иерусалим — крупнейший центр для трёх основных мировых религий: евреев, христиан и мусульман" - Есть такая религия - евреи!
"Это город, благословенный пророками и озарённый божественным светом, где история и придания идут рука об руку" - история идёт рука об руку с прИданиями (видно, прЕданиям идти было лень, так они вместо себя послали прИдания)

- "Мы начнём нашу экскурсию со смотровой площадки на вершине Масличной горы, с которой открывается потрясающий и впечатляющий (я бы ещё добавил "восхитительный" и "великолепный", иначе масло недостаточно масляное) вид на Храмовую гору и мечеть Купол Скалы с золотым куполом и Аль—Акса с серым" - Не запутались с куполами?.

- Здесь сохранились древние останки (остаНки, Карл, остаНки!!) Храма Ирода Великого, здесь бывал Иисус" - так и хочется сказать: "Здесь любил бывать Иисус".

- "Еврейский квартал, расположенный в юго-восточной части Старого города- это самый маленький из всех четырёх кварталов, расположенных в нём", - говорят "дипломированные гиды", "влюблённые в эту страну". Нам, недостаточно дипломированным и в меру влюблённым, известно, что самым маленьким кварталом является Армянский квартал (и нам вторит совсем не влюблённая Википедия). Но кто же их, кварталы эти, считает?

- "По желанию местных властей с 1969 по 1982 годы здесь велись археологические раскопки" - У нас, оказывается, археологические раскопки ведутся по желанию местных властей. Хорошо, что не по щучьему велению.
https://www.facebook.com/slava.shifrin/posts/1168860539841582

Nigel Farage 20years ago you laughed at me, you are not laughing now (English)

בכירים בחברות הגז מעריכים: עד סוף 2017 ייחתם חוזה הגז בין ישראל לטורקיה (Hebrew)

הסכם הפיוס בין ישראל לטורקיה שהוצג היום וייחתם מחר (ג') באופן רשמי צפוי להוביל גם לחתימת חוזה גז בין המדינות עד סוף השנה הבאה - כך מעריכים היום בכירים בשותפות לוויתן. בשותפות גם חושפים כי כבר החלו במשא ומתן עם קונסורציום של 15 חברות אנרגיה טורקיות וכי אלו מעוניינות לצרוך מחצית מכמות הגז במאגר. מטורקיה יוכל הגז להגיע לאירופה, שאינה מעוניינת עוד להסתמך על הגז הרוסי...


Ниже есть продолжение.

מצדה של ישראל, מדובר בעסקה שתאפשר את פיתוח לוויתן. ישראל הבינה שמצרים היא כבר כנראה לא הכתובת, מכמה סיבות: בשנה האחרונה צנחו מחירי הנפט והגז בעשרות אחוזים, דבר שהופך את הייצוא למתקן ההנזלה במצרים (שאמור לייצא את הגז לאירופה) לבלתי כלכלי. כמו כן, נמצאו במדינה תגליות גז חדשות, ומחיר הגז הטבעי במדינה עלה ומשך אליה חברות בינלאומיות. אם לא די בכך, חברת האנרגיה של רכשה את BG, וקשה להאמין שתרצה להתקשר בעסקה כספית עצומה עם ישראל...

...רוסיה, האחראית גם על אספקת 55%-60% מהגז הטבעי לטורקיה, תעשה כל שביכולתה כדי למנוע מפרויקט כזה לצאת לדרך. רוסיה, נזכיר, היא אחת מיצואניות הנפט והגז הגדולות בעולם. 50% מהכלכלה שלה מבוססת על יצוא נפט וגז, והסנקציות הבינלאומיות שהוטלו עליה וצניחת מחירי הנפט פגעו בכלכלה שלה באופן קשה

...נזכיר שרק בחודש שעבר, בתום הפגישה בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, דווח כי פוטין רוצה לקחת חלק במאגרי הגז בישראל, והחודש דווח שנתניהו אכן הזמין את פוטין. במערכת הביטחון בישראל חוששים כי האינטרס של רוסיה הוא לסכל את הפיתוח של מאגר לוויתן כדי שלא יתחרה בגז הרוסי, או לחלופין לדאוג שהגז לא יימכר לאירופה או לטורקיה...

...מבחינה טכנית, ייצוא לטורקיה הוא קשה אך אפשרי - באמצעות צינור ימי שיתחיל במאגר לוויתן, יעבור דרך מימי קפריסין ויגיע עד הנקודה הדרומית ביותר בטורקיה, הנמצאת במרחק של כ-500-550 ק"מ מהמאגר...טורקיה היא זו שככל הנראה תבנה את הצינור באמצעות חברות קבלן, משום שבישראל אין הידע, הניסיון והציוד המתאימים...

...מעבר למחיר ולאתגר הטכני, ישנה גם השאלה של קפריסין. צינור הגז שייבנה בין ישראל לטורקיה עובר בשטח המים הכלכליים של קפריסין, דבר המחייב כנראה את אישורה...

...הסכם שיתוף-הפעולה שעליו חתמו רק בינואר השנה קפריסין, ישראל ויוון בניקוסיה. בהסכם נכתב כי "סוכם על חיזוק שיתוף-הפעולה בין שלוש המדינות במטרה לקדם שותפות טרי-ליטראלית בתחומים שונים שבהם יש לנו עניין משותף ולפעול יחד לקידום השלום, היציבות, הביטחון והשגשוג באזור הים התיכון ומעבר לו". לטענת ליאל, "ישראל נתנה לקפריסין ויוון את האשליה שהיא איתן, וחתימה על הסכם עם טורקיה היא מעין בגידה"...

...מומחים טוענים שלא ניתן להעביר צינור גז ליוון. העובדה שנחתם ההסכם עוד לפני שנסגרו הפרטים המסחריים בהסכם הגז גורמת לכך שישראל תנהל את המשא ומתן מעמדה של חולשה..

...מומחים בטורקיה ובישראל מציינים את אפשרות ייצוא הגז מטורקיה לאירופה כאחד היתרונות העיקריים של עסקה בין שתי המדינות. אירופה, שכיום יותר מ-30% מהגז שהיא צורכת מגיע אליה מרוסיה (בשיעורים גבוהםי דרך אוקראינה), מחפשת נואשות דרכים לגוון את מקורות האספקה שלה, בעיקר על רקע העובדה שבחודשים האחרונים רוסיה פועלות באופן אגרסיבי נגד אוקראינה ומפסיקה את זרימת הגז אליה, דבר המשפיע על אירופה כולה. לא רק זאת, באחרונה החליטה רוסיה לבטל את פרויקט צינור הגז הדרומי (south stream pipeline) שאמור היה להגיע לאירופה דרך בולגריה...

...בכיר בלוויתן אמר היום כי "ברגע שייצוא גז לטורקיה הוא אפשרי, כך גם ייצוא לאירופה". בכיר אחר הוסיף כי "בניגוד למצרים, שבה זרימת הגז היא חד-כיוונית, מישראל למצרים, העסקה עם טורקיה יכולה להיות דו-כיוונית". לדבריו, ברגע שטורקיה תתחבר בצינור לאירופה, ואם וישראל תצטרך לייבא יום אחד גז טבעי, היא תוכל לעשות זאת דרך אותו צינור שממנו היא מייצאת...
...

...יש גם ארצות הברית, שרק בפברואר האחרון החלה לראשונה לייצא גז טבעי נוזלי (LNG). לעת עתה היא הצליחה לייצא רק לדרום אמריקה והיה גם משלוח יחיד לאירופה - לפורטוגל, אך המטרה הסופית והעיקרית שלה היא לייצא את הגז לאירופה. עד לפני שנה וחצי, נזכיר, עמדו מחירי הגז הטבעי באירופה על 11-15 דולר ליחידת חום (mmbtu). ארה"ב, שמחיר הגז הטבעי בה עומד היום על כ-2 דולרים ל-mmbtu, יכולה למכור את הגז לאירופה במחיר של 6.9 דולרים (לאחר עלויות הנזלה, שינוע וגיזוז). אין ספק שרוסיה יכולה להתחרות במחיר כזה, אך לא בטוח שישראל יכולה להתחרות בו...

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001135236


Краткий перевод:
После встречи Нетяньяhу и Путина сообщалось, что Путин хочет принят участие в разработке израильского газа.

В начале января был подписан договор о взаимодействии между Израилем, Кипром и Грецией.

Специалисты утверждают, что нельзя провести трубу в Грецию.