Sunday, October 16, 2016

יוצאי 8200 והמוסד מעתיקים את שיטות העבודה לעולם הכסף (Hebrew, Russian)

Сокращено.




בעשור האחרון קמו בארה"ב ובישראל עשרות חברות, אפופות הילה של מסתורין, המתיימרות להפוך את עודף המידע הקיים בעולמנו הסופר-מודרני למידע בעל ערך. אותן חברות מבצעות ניתוח סיסטמתי של מידע מערוצים שונים, ומוכרות אותו במיליוני דולרים לגופים שיכולים לעשות בו שימוש. בהתחלה, הלקוחות היו בעיקר סוכנויות ביטחון וממשלות, שניסו להילחם בטרור שהיכה בעולם המערבי; אך מאוחר יותר חלק גדול מהפעילות זלג לשוק הפיננסי - בין השאר לקרנות גידור, בנקאי השקעות, חברות אלגוטריידינג וקרנות השקעה פרטיות.

החברה המוכרת ביותר בעולם שפועלת בתחום היא פלנטיר
(Palantir Technologies),
ששוויה מוערך בכ-20 מיליארד דולר. פלנטיר, שנוסדה בין היתר על ידי אלכס קראפ ופיטר ת'יל, פיתחה טכנולוגיה המאפשרת למצוא תבניות ודפוסים בעלי משמעות בכמויות גדולות של מידע
(Big Data).
החברה החלה את דרכה כחברת קבלן לסוכנויות ביון וביטחון בארה"ב ובעולם, אך לאחר מכן הרחיבה את שירותיה לגופים פיננסיים שרוכשים מידע על שוק ההון
(Market Intelligence).
הכנסותיה השנתיות מוערכות כיום ביותר ממיליארד דולר, כשכמחצית מהן מגיעות מהמגזר הפרטי.


יש המשך למטה
Ниже есть продолжение.

אחת מהחברות הצעירות בישראל שמנסה לעשות את מה שפלנטיר עושה כבר 12 שנים בשוק האמריקאי היא
Intelligo Group,
שהוקמה ב-2014 על ידי שלמה מירוויס, יוצא חברת המודיעין העסקי
Kela Group
שמשמש גם כמנכ"ל החברה; ודנה רקובסקי, בוגרת יחידת המודיעין 8200 ומשרד ראש הממשלה, שמכהנת כמנהלת מחלקת המחקר. "אנחנו רוצים לקחת את כל הטוב שיש בפלנטיר, ולמקד אותו אך ורק בעולם הפיננסי", מסביר מירוויס.

"ניתוח אופי על בסיס לייקים"

Intelligo Group,
שמגדירה את עצמה כחברת "מודיעין עסקי", מספקת דו"חות מודיעיניים על חברות או אנשים, המבוססים על איסוף מידע ממקורות מגוונים - מאגרי מידע, רשתות חברתיות ועדויות של אנשים. החברה מעניקה שלושה שירותים מרכזיים: בדיקות נאותות לפני השקעה
(Due Diligence)
; איסוף מידע וביצוע מחקרים; ואיסוף מידע להליכי ליטיגציה עבור עורכי דין. לקוחות החברה, שמרביתם מארה"ב, כוללים בנקי השקעות, קרנות גידור ("חמש מתוך עשרת הקרנות גידור הכי גדולות"), קרנות פרייבט אקוויטי, משרדי עו"ד ותאגידים גדולים. החברה מעסיקה 25 עובדים, מרביתם יוצאי קהילת המודיעין - 8200, אמ"ן מחקר, שב"כ ומוסד - וכן עו"ד ורו"ח. החברה בתהליך נרחב של גיוס עובדים בתחומים טכנולוגיה, מחקר ופיתוח עסקי.
...

"המציאות שבה אנחנו חיים השתנתה דרמטית. הכלים הטכנולוגיים שקיימים כיום אינם דומים למה שהיה בעבר. הרגשנו שקיים צורך בחשיבה מחוץ לקופסה - איך לנצל את כמות המידע הגדולה מדי שקיימת. הסתכלנו על הפתרונות הטכנולוגיים, ניתחנו את הצרכים, ויצאנו לדרך. הסלוגן שלנו הוא 'להפוך מידע למודיעין'", סיפר מירוויס.

אילו שירותים אתם מעניקים בתחום הפיננסי? איך קרנות גידור נעזרות בכם?

מירוויס: "קרנות גידור או בנקי השקעות נעזרים בשירותים שלנו על מנת לוודא שההשקעות שלהם יבוצעו על בסיס נתוני אמת, ולא על בסיס מצגי שווא או הסתרה של אירועים בעייתיים. המטרה היא בעצם להגביר את השקיפות ולמזער סיכונים. בדרך כלל הקרן תבוא אלינו עם ספקולציה, ואנחנו ננסה לבצע בדיקה על בסיס המקורות שלנו. הקרנות יכולות לבקש מאתנו לחפש הוכחות לכך שיש תרמית, הונאות, בעיות או שלדים בארון. אם יש דגל אדום - אציג אותו בפני הקרן".

איך אתם מגיעים לכל המידע על אנשים או על חברות?

רקובסקי: "המקור הראשון שלנו הוא
open source intelligence.
יש לנו אנליסטים שיושבים על מאגרי מידע גדולים. רוב המאגרים הם בארה"ב. יש שם מאגרי מידע על אנשים, על חברות, בעלות על נדל"ן, מאגרים פיננסים, משפטיים, רשימות שחורות של אנשים בעייתיים, מאגרים שכוללים מספרי טלפון ופרטי תקשורת, מאגרים של ניתוח אישיות. לשווקים המתפתחים יש מקורות ייעודיים, והם נהיים יותר ויותר רלוונטיים.

"בנוסף למאגרים, יש לנו כלים טכנולוגיים מרתקים שמאפשרים לנו למצוא מידע ספציפי, למשל באתר וויקיליקס (מרכז הדלפות מידע אנונימיות מרחבי העולם, ע"א) או בדארקנט (רשתות מידע ממוחשבות נפרדות באינטרנט, ע"א). אנחנו גם נעזרים בניתוח של רשתות חברתיות. יש היום כלים טכנולוגיים שיכולים לעשות ניתוח אופי רק על בסיס הלייקים בפייסבוק. לצורך כך, אנחנו גם נעזרים בשירותיהן של חברות ישראליות, שמספקות לנו תמונה הוליסטית.

"המקור השלישי שלנו הוא מודיעין אנושי,
Human Intelligence
. משמע לדבר עם אנשים. אם אנחנו רוצים לבחון את המוניטין של חברה או מנכ"ל, אנחנו פונים לאנשים שעבדו עמם בעבר. שלא כמו בישראל, בארה"ב מאוד אוהבים לדבר, כך שאיסוף מידע על מנהלים הוא תהליך מאוד נפוץ. אנחנו מחזיקים אנשים שהתפקיד שלהם הוא לדבר עם אנשים ולהוציא מהם מידע. המטרה היא להרכיב פרופיל שייתן תמונה מהימנה".

ומה עם מידע פנים? האם איסוף מידע בצורה כזו אינו יכול להוות עבירה על חוקי ני"ע, במקרה שמדובר בחברה ציבורית?

רקובסקי: "מידע פנים הוא בהחלט סיכון מרכזי, ולכן אנחנו לא נכנסים לתחומים אפורים. זה קריטי אצלנו. הלקוחות שלנו לא ישתמשו בנו אם פעם אחת ניפול, ונביא לכך שרשות ני"ע האמריקאית
(SEC)
תחקור אותם. לכן, יש לנו ייעוץ משפטי צמוד, במיוחד לנושא הזה. האתגר שלנו הוא להשיג את המידע הכי משמעותי בצורה הכי יצירתית. המוניטין המשפטי שלנו הוא קריטי".

ומה אתם עושים עם כל המידע שאספתם?

מירוויס: "מנהלי הצוותים שלנו משקללים את המידע ומכינים דו"ח מסכם באמצעות האנליסטים. רוב האנליסטים הם יוצאים יחידות מודיעין. היתרון באנליסטים יוצאי מודיעין הוא בכך שהם לא באו מתחום הפיננסים, אלא נותנים זווית נוספת והסתכלות אובייקטיבית על הדברים, ניתוח כולל. זה ממש כמו לבנות בניין. זה מבוסס על ניסיון שנצבר במשך שנים. צריך לבנות תמונת מודיעין ולחבר את הנקודות. יש משמעות מאוד גדולה למתודולוגיה".

מירוויס הדגיש כי אחת ההתמחויות של אינטליגו היא בהכנת פרופילים על אנשים, בדרך כלל מנהלים בכירים בחברות או מנהלי השקעות. "בנקי השקעות וקרנות פרייבט אקוויטי חייבים לבדוק עם מי הם מתקשרים לפני ביצוע השקעה משמעותית. מעבר לדברים בסיסים כמו עבר פלילי, אנחנו גם בודקים מוניטין, מהימנות, יכולת בינאישית והערכה מקצועית. אני יכול, למשל, לבדוק מנהל השקעות בקרן גידור מסוימת - מה הרקע שלו, באילו נכסים הוא מחזיק, מה הוא קונה, אפילו דו"חות תנועה. לכל הדברים הללו כמובן יכולה להיות השלכה לגבי הביצועים של הקרן"...

http://www.themarker.com/magazine/1.3094275

Краткий перевод: Выходцы 8200 используют методы работы в финансовом мире (Market Intelligence). Palantir Technologies является самой известной фирмой такого типа. Она оценивается в 20 млрд. долларов. Она разработала технологию, которая помогает найти паттерны в больших объёмах информации (Big Data).

Intelligo Group - молодая израильская компания, пытающаяся сделать тоже самое. Она себя определяет как "финансовая разведка". Её цель "сделать из информации развед. данные".

Генеральный директор: "Нашим первый источник является open source intelligence. У нас есть аналитики, которые сидят на больших базах данных. Большинство из них находятся в Соединенных Штатах. Есть базы данных людей, компании, владение недвижимостью, финансовая база данных, юридическая, чёрные списки проблемных людей, базы банных с номерами телефона и адресами, данные об анализе личности.

"В дополнение к этим базам данных, у нас есть увлекательные технологические инструменты, которые позволяют нам найти конкретную информацию, например, на сайте Wikileaks (центр анонимного утечки информации со всего мира) или Darknet (отдельные от интернета компьютеризированные информационные сети). Мы также анализируем социальные сети. Сегодня, существуют технологические инструменты, которые могут сделать анализ характера только на основе лайков в Facebook. Для этого мы также используем услуги других израильских компаний, для получения полной картины.

По-мимо этого мы используем Human Intelligence - информацию от людей. Мы просто беседуем с людьми, которые работали с интересующим нам человеком в прошлом. В отличии от Израился, в США люди очень любят говорить, там такой способ собирания информации очень распространён.


No comments:

Post a Comment